Stockholm

Kändisarna rasar mot Parlamentet: "VIDRIGT"

Emma Hellström och Antonija Mandir är två  av många som rasar mot Claes Malmbergs sång.
Emma Hellström och Antonija Mandir är två av många som rasar mot Claes Malmbergs sång. Foto: Stella Pictures/Skärmdump TV4

Komikern Claes Malmbergs sång om orden i förorterna har väckt avsky i sociala medier. En som reagerat är aktivisten Nattalie Ström Bunpuckdee som nu får medhåll av bland andra skådespelaren Evin Ahmad och artisterna Sabina Dumba och Stor.


Läs mer

Det var under måndagens sändning av TV4:s Parlamentet som skådespelaren och komikern Claes Malmberg tog ton och med kraftig brytning framförde en sång om morden i förorterna: 

"I ett hus i ortens slut, liten gangster tittar ut. Svenne lobbar fram så fort, knackar på dess port. Hjälp ack, hjälp ack, hjälp du mig, annars skjutas mig. Kom i huset in, låt mig flå ditt skinn."

"De hånar vår död"

Många tittare reagerade med på sången på sociala medier, däribland aktivisten Nattalie Ström Bunpuckdee som ligger bakom Instagramkontot @insaneninja7. 

"Några av Sveriges mest välkända profiler sjunger och hånar vår död med en hel publik som skrattar och klappar händer, skriver hon i en debattartikel på Nyheter24.

"Fy vad jag är trött på det här"

Nu reagerar flera andra svenska kändisar och kommenterar under Ström Bunpuckdees Instagraminlägg.

Skådespelaren Evin Ahmad, matinfluensern Camilla Hamid, artisten 1Cuz och influnesers som Antonija Mandir och Jasmine Gustafsson kommenterar alla inläggen med fler spyande smileys.

Entreprenören Isthar Touailat skriver: "Ångesten när man inser att man "råkade" gå för långt och att detta går viralt. Fy fan vad jag är trött på det här. Tack för att du delar.

"VIDRIGT" skriver influensern Emma Hellström.

Artisterna Sabina Dumba och Stor är ytterligare två kända ansikten som reagerat på sången med ilska och sorg.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.