Aktivisten Nattalie Ström Bunpuckdee riktar skarp kritik mot måndagens avsnitt av Parlamentet.
Aktivisten Nattalie Ström Bunpuckdee riktar skarp kritik mot måndagens avsnitt av Parlamentet. - Foto: Privat och TV4

"De hånar vår död på bästa sändningstid"

"Några av Sveriges mest välkända profiler sjunger och hånar vår död med en hel publik som skrattar och klappar händerna", skriver aktivisten Nattalie Ström Bunpuckdee om segmentet i TV4:s Parlamentet då komikerna Claes Malmberg och Petra Mede skämtar om förorten.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Gång på gång. De har alltid gjorts narr av hur vi pratar, hur vi klär oss, hur vi ser ut.

Men det har även gjort karriärer, filmer, serier böcker av vår kultur OCH inte minst våra tragedier. I 99% av fallen så är de som profiterar på oss vita icke-förortsbor.

Med det sagt, att sjunga en vaggvisa om våra tragiska mord som drabbat och fortsätter drabba oss, med en tillgjord dialekt ska vara något att skratta och applådera åt visar så tydligt och konkret hur avhumaniseringen tar form. 

Att också prata om en person som mist sitt liv med ”en langare sköts utanför min port” är att så bildligt visa klassskillnader och främst människosyn.

Det kan inte bli tydligare när det på bästa sändningstid med några av Sveriges mest välkända profiler sjunger och hånar vår död med en hel publik som skrattar och klappar händerna att våra liv inte anses vara lika värda.

Och jag har alltid sagt och upprepar: humor är bara en förlängning av ens riktiga åsikter! Inte ett ”sätt att belysa ett problem o skapa diskussion”. Det är skitsnack. Stå för er människosyn och sluta slingra er och försvara era vita rasistiska vänner. 

Med största sannolikhet kommer det inte åtgärdas, inga ursäkter och ingen egentligen som bryr sig förutom vi. När ska de hållas till svars? Ta ansvar? Varför ska det alltid ligga på oss?

/Nattalie Ström Bunpuckdee

Nattalie Ström Bunpuckdee är aktivist och debattör. Hon driver Instagramkontot @insaneninja7

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.