Stockholm

Petra från "Eva och Adam": Det gör hon idag – och så ser hon ut

Rosanna Munter spelade Petra i "Eva och Adam"-filmen från 2001 – det här gör hon idag.
Rosanna Munter spelade Petra i "Eva och Adam"-filmen från 2001 – det här gör hon idag. Foto: Anders Wiklund/TT och DDP/Stella Pictures

Över 20 år har gått sedan filmen ”Eva och Adam - Fyra födelsedagar och ett fiasko” hade premiär och mycket har hänt sedan dess – inte minst för Rosanna Munter som spelade den färgstarka karaktären Petra. Nyheter24 har kikat närmare på vad hon gör idag, och hur hon ser ut nu.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Har du sett den numera klassiska ungdomsrullen ”Eva och Adam - Fyra födelsedagar och ett fiasko” både en och två gånger? Då minns du med största sannolikhet den sprudlande, och ibland på gränsen till irriterande, karaktären Petra.

Men vad hände då med skådespelerskan som axlade rollen som Petra, vars ”GRATTIS KARIN!” etsat sig fast i så mångas minnen?

Rosanna Munter spelade Petra i ”Eva och Adam”

Karaktären Petra, som var styvsyster till Evas bästa kompis Annika, spelades av den numera 33-åriga Rosanna Munter.

Rosanna Munter som Petra, strax bakom Eva. Foto: DDP/Stella Pictures

Rosanna var alltså bara 13 år gammal när hon syntes i den uppskattade långfilmen.

Efter filmen: Medlem i popgruppen Play

Men vad hände då med Rosanna, efter filmsuccén? Jo, kort därpå blev hon en del av popgruppen Play som bildades 2001, och som bestod av fyra medlemmar: Faye Hamlin, Anaïs Lameche, Anna Sundstrand och Rosanna förstås.

Bara ett år efter att Play bildats fick de sin första hit med låten ”Us Against the World” och deras debutalbum sålde guld i USA, vilket resulterade i att de unga tjejerna fick dra ut på turné med ingen mindre än den då omåttligt populäre Aaron Carter.

Men år 2005 tog gruppen en paus, och återförenades inte igen förrän 2009 – då utan Rosanna, som istället tog sig an studier inom media- och kommunikation och musikrätt.

Vad gör Rosanna Munter idag?

När studierna var klara lockade musiken igen och i flera år drev Rosanna ett managementbolag som bland annat representerade popduon, tillika vännerna, Icona Pop.

Numera är 33-åringen A&R Manager på Warner Chappell Music och bor i Stockholm med maken Kristian och dottern Stella som föddes i juni 2021.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.