TV4:s "Bonde söker fru" har bjudit på en hel del skandalomsusade händelser.
TV4:s "Bonde söker fru" har bjudit på en hel del skandalomsusade händelser. - Foto: Janerik Henriksson/TT och TV4

Här är ”Bonde söker fru”-skandalerna vi aldrig glömmer

Publicerades: 29 Sep 2021, 20:08, Uppdaterades: 16 Feb, 15:56

I tittarfavoriten ”Bonde söker fru” har en hel rad bönder hittat kärleken på bästa sändningstid. Men det svenska folket har också bevittnat historiska svek, dissar och otillåtna kärleksmöten. Nyheter24 listar programmets mest minnesvärda skandaler.

Relaterat

Allt har inte alltid varit guld och gröna skogar under TV4:s långkörare "Bonde söker fru".

Den hjärtskärande dumpningen

Det var under programmets trettonde säsong, som sändes 2018, som den öländska mjölkbonden Simon Ohlsson, 29, sökte kärleken – och fick vara med om en historisk dumpning.

Simon valde i slutändan Frida Eriksson, 24, och paret skulle åka på en romantisk kärlekssemester till Rhodos. Men när det är dags för avresa får varken bonden eller produktionen tag på Frida, och Simon får åka ensam på resan.

Simon Ohlsson. Foto: Stefan Nilsson/TT

– Jag tror inte hon förstår det, men hon krossar mig. Jag var säker på att det var den kvinna jag ville leva ihop med, sa han i programmet.

Inte förrän flera dagar senare hörde Frida av sig och sa då att hon inte längre var intresserad av att ta relationen vidare.

Vi kan inte annat än hålla med programledaren Linda Lindorff som, till Expressen beskrivit det hela som ”den brutalaste dumpningen hon har varit med om i hela sitt liv”. 

Linda Lindorff. Foto: Anders Wiklund/TT

Sedan dess har dock turen vänt för Simon. I juli 2020 gifte han sig med Amanda Ohlsson, 23, och i november 2021 väntas paret få tillökning.

Kärleksnatten mellan bönderna

Upplägget i ”Bonde söker fru” är tydligt: bönderna ska försöka hitta kärleken bland ett gäng utvalda brevskrivare. 

Men i den elfte säsongen av programmet, som gick av stapeln 2016, började det istället tisslas och tasslas mellan två av bönderna.

Mer specifikt var det Sigrid Bergåkra, 48, och Erik Bäckman, 26, som skapade rubriker efter att de spenderat åtminstone en natt ihop på slottet där de dejtade sina brevskrivare.

Sigrid Bergåkra. Foto: Janerik Henriksson/TT

Vad som faktiskt hände mellan de två är dock oklart.

– Det är mellan mig och Erik, så det har ingen med att göra, har Sigrid tidigare sagt till Aftonbladet, samtidigt som Erik dementerat att någonting skulle ha hänt.

Dramatiska dissen: Skickade hem alla tjejer

I säsong tio av programmet, som sändes 2015, uppstod en minst sagt uppseendeväckande vändning.

Köttbonden Marcus Andersson, 43, fick träffa de utvalda tjejerna som skulle slåss om hans uppmärksamhet och blev inte imponerad.

Marcus Andersson. Foto: Janerik Henriksson/TT

När det väl var dags att välja ut de tjejer som skulle få följa med hem till gården bestämde sig nämligen Marcus för att inte bara krossa ett eller två hjärtan – utan krossade istället allas hjärtan genom att skicka hem hela gruppen.

– Ni är kanontjejer allihop, men när jag letar efter kärleken är det kemi för mig, en riktig känsla. Jag känner redan nu att det inte kommer infinna sig med någon av er, sa han i programmet.

Kärleksvakter fick stoppa intima möten

Nog för att kärlek och romantik är välkommet i ”Bonde söker fru”, men det ska ske under kontrollerade former.

Under den trettonde säsongen, som gick på tv 2018, fick kärleksvakter sättas in för att förhindra intima möten mellan personer som medverkar i programmet.

– De går dit och pratar med dem, och säger att vi vill att de inte träffas här och nu, utan väntar till i morgon då det är gruppdejt, har Lindorff tidigare berättat för Expressen.

Nyheter24 premium är unikt innehåll bara för dig som är prenumerant.

Senaste nytt

Så mycket tjänar kulturens toppchefer

Molly Sandén har blivit mamma – visar upp nytillskottet på Instagram

Under torsdagskvällen publicerade artisten Molly Sandén bilder på Instagram som nu får kommentarsfältet att fyllas av gratulationer. Hon har nämligen blivit mamma för första gången.

Tareq Taylor och flickvännen Sofia Ståhl hånas - på grund av detalj i fina kärleksbilden

2 timmar sedan
Tareq Taylor och Sofia ”PT-Fia” Ståhl publicerade en mysig bild på instagram. Men följarna såg någonting helt annat än en romantisk stund...

Sanna Guidetti bryter ihop under mötet med Dumpen

3 timmar sedan
Det är i podden "Högt i tak" som Sanna Guidetti och Rosanna Charles bjöd in Sara Nilsson och Patrik Sjöberg som driver den omdiskuterade sajten Dumpen.se.

Lita Ford: Rock'n'roll räddade livet på mig

3 timmar sedan
Efter snart 50 år och många vedermödor sätter Lita Ford fortfarande sin tilltro till rockmusiken. Bra musik och bra musiker dör aldrig, säger den Sweden Rock-aktuella stjärnan till TT.

Känd svensk artist tog kokain på Södermalm mitt på dagen – nu faller domen

3 timmar sedan
En svensk manlig artist som är medlem i ett av landets största band stoppades i höstas på Mariatorget i Stockholm. Där stod det klart att han tagit kokain. Läs mer om domen här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.