TV4:s "Bonde söker fru" har bjudit på en hel del skandalomsusade händelser.
TV4:s "Bonde söker fru" har bjudit på en hel del skandalomsusade händelser. - Foto: Janerik Henriksson/TT och TV4

Här är ”Bonde söker fru”-skandalerna vi aldrig glömmer

I tittarfavoriten ”Bonde söker fru” har en hel rad bönder hittat kärleken på bästa sändningstid. Men det svenska folket har också bevittnat historiska svek, dissar och otillåtna kärleksmöten. Nyheter24 listar programmets mest minnesvärda skandaler.


Allt har inte alltid varit guld och gröna skogar under TV4:s långkörare "Bonde söker fru".

Den hjärtskärande dumpningen

Det var under programmets trettonde säsong, som sändes 2018, som den öländska mjölkbonden Simon Ohlsson, 29, sökte kärleken – och fick vara med om en historisk dumpning.

Simon valde i slutändan Frida Eriksson, 24, och paret skulle åka på en romantisk kärlekssemester till Rhodos. Men när det är dags för avresa får varken bonden eller produktionen tag på Frida, och Simon får åka ensam på resan.

Simon Ohlsson. Foto: Stefan Nilsson/TT

– Jag tror inte hon förstår det, men hon krossar mig. Jag var säker på att det var den kvinna jag ville leva ihop med, sa han i programmet.

Inte förrän flera dagar senare hörde Frida av sig och sa då att hon inte längre var intresserad av att ta relationen vidare.

Vi kan inte annat än hålla med programledaren Linda Lindorff som, till Expressen beskrivit det hela som ”den brutalaste dumpningen hon har varit med om i hela sitt liv”. 

Linda Lindorff. Foto: Anders Wiklund/TT

Sedan dess har dock turen vänt för Simon. I juli 2020 gifte han sig med Amanda Ohlsson, 23, och i november 2021 väntas paret få tillökning.

Kärleksnatten mellan bönderna

Upplägget i ”Bonde söker fru” är tydligt: bönderna ska försöka hitta kärleken bland ett gäng utvalda brevskrivare. 

Men i den elfte säsongen av programmet, som gick av stapeln 2016, började det istället tisslas och tasslas mellan två av bönderna.

Mer specifikt var det Sigrid Bergåkra, 48, och Erik Bäckman, 26, som skapade rubriker efter att de spenderat åtminstone en natt ihop på slottet där de dejtade sina brevskrivare.

Sigrid Bergåkra. Foto: Janerik Henriksson/TT

Vad som faktiskt hände mellan de två är dock oklart.

– Det är mellan mig och Erik, så det har ingen med att göra, har Sigrid tidigare sagt till Aftonbladet, samtidigt som Erik dementerat att någonting skulle ha hänt.

Dramatiska dissen: Skickade hem alla tjejer

I säsong tio av programmet, som sändes 2015, uppstod en minst sagt uppseendeväckande vändning.

Köttbonden Marcus Andersson, 43, fick träffa de utvalda tjejerna som skulle slåss om hans uppmärksamhet och blev inte imponerad.

Marcus Andersson. Foto: Janerik Henriksson/TT

När det väl var dags att välja ut de tjejer som skulle få följa med hem till gården bestämde sig nämligen Marcus för att inte bara krossa ett eller två hjärtan – utan krossade istället allas hjärtan genom att skicka hem hela gruppen.

– Ni är kanontjejer allihop, men när jag letar efter kärleken är det kemi för mig, en riktig känsla. Jag känner redan nu att det inte kommer infinna sig med någon av er, sa han i programmet.

Kärleksvakter fick stoppa intima möten

Nog för att kärlek och romantik är välkommet i ”Bonde söker fru”, men det ska ske under kontrollerade former.

Under den trettonde säsongen, som gick på tv 2018, fick kärleksvakter sättas in för att förhindra intima möten mellan personer som medverkar i programmet.

– De går dit och pratar med dem, och säger att vi vill att de inte träffas här och nu, utan väntar till i morgon då det är gruppdejt, har Lindorff tidigare berättat för Expressen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

2 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.