Onsdag 27 Okt
Stockholm

Edward Bloms arga känga mot Reinfeldt-sonen: "Du tar kål på julen"

Edward Blom möter Gustaf Reinfeldt i SVT:s "Mötet"
Edward Blom möter Gustaf Reinfeldt i SVT:s "Mötet". Foto: SVT/Mötet

När är det okej att börja fira jul egentligen? Mellan Edward Blom och Gustaf Reinfeldt går åsikterna minst sagt isär, och när de möts i SVT:s "Mötet" är det ord och inga visor från Edwards håll.
–​ Han suger magin och musten ur julen, säger han.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att Gustaf Reinfeldt, 28, är en julfantast, det gjorde han klart redan för flera år sedan på sociala medier. 

I hans värld börjar julen redan i oktober – och då är det fritt fram för både julgran, rödbetssallad och julmusik att ta plats i vardagen. 

Det fick han skäl att prata desto mer om när han medverkade i "Mötet" på SVT.

– Jag börjar fira nu för att jag börjat känna julen. Det är precis som för många andra människor, att man börjar få julkänslor i oktober och då får man släppa lös det. Låt det vara, låt gå, bejaka att du längtar efter julen, säger Reinfeldt i programmet.

Foto: SVT/Mötet

Edward Blom: "Han kramar ihjäl julen"

En av Gustaf Reinfeldts absolut största kritiker är gastronomen och kulturkritikern Edward Blom, 50. Inför mötet med julfantasten är det ord och inga visor.

– Jag tycker det är infantilt. "Nämen jag fyller år om tre månader men jag vill ha tårta nu, jag vill ha tårta varje dag". Det är så barnen gör, men vi vuxna vet ju att om man äter tårta varje dag så är tårta inte gott längre, säger Edward Blom i Mötet.

Enligt honom själv bör julen inte börja firas förrän den 24 december. 

– Gustaf är ju en person som verkligen älskar julen. Och samtidigt så kramar han ihjäl den. Han suger magin och musten ur julen, men samtidigt tar han kål på den med sitt agerande, säger han i SVT:s Mötet.

Julen är verkligen en vattendelare. Hur ställer du dig i frågan?

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela