Säsong fyra av Bonusfamiljen har premiär på SVT den 25 oktober
Säsong fyra av Bonusfamiljen har premiär på SVT den 25 oktober - Foto: Jessica Gow/TT/SVT

Därför är inte Petra Mede med i nya säsongen av Bonusfamiljen

Slog du också på premiären av "Bonusfamiljen" ikväll, bara för att inse att Petra Mede blivit utbytt mot skådespelerskan Emma Peters? Det här är varför.


Måndagen den 25 oktober är det äntligen premiärdags för den fjärde säsongen av SVT-succén "Bonusfamiljen". Serien följer karaktärerna Lisa, Patrik, Martin, Katja och alla deras barn och bonusbarn i en hektisk vardag.

Mycket kommer vara sig likt i den nya säsongen, men en sak skiljer sig åt från förr. Petra Mede, som spelat Katja i de tre tidigare säsongerna, kommer inte medverka. 

Foto: Jessica Gow/TT

Petra Mede: "Jag drabbades av..."

Är du nyfiken på varför?

Jo, faktum är att Mede insjuknade i covid-19 under tiden för inspelningen, vilket tvingade henne att hoppa av.

– Jag drabbades för två veckor sedan av covid-19. Det har fått mig att inse allvaret i denna pandemin. Nu är det hälsan som är prioritet ett. På grund av detta är jag tvungen att hoppa av ”Bonusfamiljen", berättade Petra Mede i ett pressmeddelande när nyheten offentliggjordes i vintras.

Emma Peters. Foto: Claudio Bresciani/TT

Hon tar över efter Petra Mede

Rollen som Katja kommer istället spelas av skådespelerskan Emma Peters. Till Expressen berättar motspelare Erik Johansson att det tillskottet bidragit med bra energi till produktionen:

– Det är alltid kul när kommer nya rollfigurer och nya skådespelare och nya utmaningar och nya sätt att jobba på. Det ger energi. Emma har kommit in och gjort sin Katja på ett fantastiskt sätt, säger Erik Johansson.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swifts album slog Spotify-rekord

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

1 timme sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

2 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

idag 07:16
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

idag 06:58
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.