Söndag 28 Nov
Stockholm

Därför är inte Petra Mede med i nya säsongen av Bonusfamiljen

Säsong fyra av Bonusfamiljen har premiär på SVT den 25 oktober
Säsong fyra av Bonusfamiljen har premiär på SVT den 25 oktober. Foto: Jessica Gow/TT/SVT

Slog du också på premiären av "Bonusfamiljen" ikväll, bara för att inse att Petra Mede blivit utbytt mot skådespelerskan Emma Peters? Det här är varför.

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Måndagen den 25 oktober är det äntligen premiärdags för den fjärde säsongen av SVT-succén "Bonusfamiljen". Serien följer karaktärerna Lisa, Patrik, Martin, Katja och alla deras barn och bonusbarn i en hektisk vardag.

Mycket kommer vara sig likt i den nya säsongen, men en sak skiljer sig åt från förr. Petra Mede, som spelat Katja i de tre tidigare säsongerna, kommer inte medverka. 

Foto: Jessica Gow/TT

Petra Mede: "Jag drabbades av..."

Är du nyfiken på varför?

Jo, faktum är att Mede insjuknade i covid-19 under tiden för inspelningen, vilket tvingade henne att hoppa av.

– Jag drabbades för två veckor sedan av covid-19. Det har fått mig att inse allvaret i denna pandemin. Nu är det hälsan som är prioritet ett. På grund av detta är jag tvungen att hoppa av ”Bonusfamiljen", berättade Petra Mede i ett pressmeddelande när nyheten offentliggjordes i vintras.

Emma Peters. Foto: Claudio Bresciani/TT

Hon tar över efter Petra Mede

Rollen som Katja kommer istället spelas av skådespelerskan Emma Peters. Till Expressen berättar motspelare Erik Johansson att det tillskottet bidragit med bra energi till produktionen:

– Det är alltid kul när kommer nya rollfigurer och nya skådespelare och nya utmaningar och nya sätt att jobba på. Det ger energi. Emma har kommit in och gjort sin Katja på ett fantastiskt sätt, säger Erik Johansson.

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela