Josefin Nilsson skådespelare dramaten
Det blev ett stark avsnitt av "Så mycket bättre" - Foto: TT/Nyhetsbyrån

Daniel Adams Ray bryter ihop under hyllningen till Avicii och Josefin Nilsson

Det är i lördagens Så mycket bättre som Ainbusk-sångerskan Marie Nilsson Lind gästar programmet. Och hon skulle komma att få fart på gängets tårkanaler.


Måndagsmorgonen den 29 februari 2016 gick den folkkära sångerskan Josefin Nilsson bort i sitt hem på Gotland. 46 år gammal. Hennes sista år i livet kantades av smärta, medicinering och PTSD. Under denna tid led Josefin av så starka höftsmärtor att hon inte kunde gå. 

Josefin gick bort 2016. Bildkälla: Thomas Johansson/TT, TT/FREDRIK PERSSON, Foto Karl Melander/TT

Tre år senare släpptes dokumentären Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är, som handlade om Josefins liv. Bland annat så skildras en destruktiv relation som Josefin Nilsson hade med en svensk skådespelare under 90-talet.

Josefin och Marie var båda en del av gruppen Ainbusk. Bildkälla:

En som hade ett finger med i spelet i skapandet av dokumentären var Josefins syster, Ainbusk-sångerskan Marie Nilsson Lind. 

I kvällens avsnitt av Så mycket bättre kliver hon in och berättar vidare om sin relation till sin syster – och det gör hon på ett sätt hon minst sagt berörde. 

Gråtfest under hyllningen till Josefin och Tim Bergling

Marie tolkar Daniel Adams Ray och framför då en låt som han skrev tillsammans med Tim Bergling som gick bort 20 april år 2018. 

Tim gick tragiskt bort 2018. Bildkälla: Amy Sussman/TT

Låten som heter "Somewhere in Stockholm" har hon döpt om till "Anropar himlen" då det är en hyllning till Josefin och Tim.

Stjärnorna berördes djupt av Maries tolkning. Bildkälla: TV4

Det hela slutade i en gråtfest som saknar motstycke. 

– Det här är någonting jag har gått omkring och burit på. Och Marie hon tog dom raderna och... tog hand om dom, sa en rörd Daniel Adams Ray efteråt. 

Se det fantastiska klippet i spelaren ovan. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!