Här är allt du vill veta om Bridgerton säsong 2
Här är allt du vill veta om Bridgerton säsong 2 - Foto: Stella Pictures

Bridgerton säsong 2 – här är allt du behöver ha koll på

Tittarsuccén Bridgerton är klar för en säsong 2, och premiären närmar sig med stormsteg. Här är allt du behöver veta om den, handlingen och releasedatumet.


"Bridgerton" hade premiär på Netflix i december 2020 och blev snabbt en tittarsuccé. Nu har omkring 82 miljoner hushåll sett serien – producerad av bland andra Shonda Rhimes, som också skrivit manus till "Grey's Anstomy" och "Scandal".

I Bridgerton får tittarna följa åtta sammansvetsade syskon som delar efternamn med serien, som söker lycka och evig kärlek i Londons överklasskretsar på 1800-talet.

Huvudkaraktären i Bridgerton säsong 1 var systern Daphne, som äntligen blivit tillräckligt gammal för att hitta sig en fästman. Hennes val av kandidat var avgörande för resterande syskons chanser att också kunna gifta sig med  "rätt" slags personer – och kom att kantas av en del hinder längs vägen.

Foto: Stella Pictures

Handling i Bridgerton säsong 2 - det här vet vi

Bridgerton baseras på Julia Quinns bokserie i åtta delar, där varje bok följer ett av syskonen.

När Shonaland, produktionsbolaget bakom Bridgerton, gick ut med nyheten att serien skulle få en säsong 2 drog många därför slutsatsen att den kommer handla om nästa syskon i Bridgerton-skaran.

Och visst blir det väl så. I Bridgerton säsong 2 är det Daphnes äldre bror Lord Anthony Bridgerton, spelad av Jonathan Bailey, som står i fokus. 

Trailer till Bridgerton säsong 2

I september 2021 släpptes en trailer till säsong 2 av Bridgerton, och av den att döma verkar det som att Lord Anthonys jakt på en fästmö kantas av ett och annat hinder.

Här kan du se trailern!

Premiär för säsong 2 av Bridgerton - då släpps avsnitten

Säsong 2 av Bridgerton har premiär den 25 mars 2022 på Netflix.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...