Söndag 23 Jan
Stockholm

Bridgerton säsong 2 – här är allt du behöver ha koll på

Här är allt du vill veta om Bridgerton säsong 2
Här är allt du vill veta om Bridgerton säsong 2. Foto: Stella Pictures

Tittarsuccén Bridgerton är klar för en säsong 2, och premiären närmar sig med stormsteg. Här är allt du behöver veta om den, handlingen och releasedatumet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Bridgerton" hade premiär på Netflix i december 2020 och blev snabbt en tittarsuccé. Nu har omkring 82 miljoner hushåll sett serien – producerad av bland andra Shonda Rhimes, som också skrivit manus till "Grey's Anstomy" och "Scandal".

I Bridgerton får tittarna följa åtta sammansvetsade syskon som delar efternamn med serien, som söker lycka och evig kärlek i Londons överklasskretsar på 1800-talet.

Huvudkaraktären i Bridgerton säsong 1 var systern Daphne, som äntligen blivit tillräckligt gammal för att hitta sig en fästman. Hennes val av kandidat var avgörande för resterande syskons chanser att också kunna gifta sig med  "rätt" slags personer – och kom att kantas av en del hinder längs vägen.

Foto: Stella Pictures

Handling i Bridgerton säsong 2 - det här vet vi

Bridgerton baseras på Julia Quinns bokserie i åtta delar, där varje bok följer ett av syskonen.

När Shonaland, produktionsbolaget bakom Bridgerton, gick ut med nyheten att serien skulle få en säsong 2 drog många därför slutsatsen att den kommer handla om nästa syskon i Bridgerton-skaran.

Och visst blir det väl så. I Bridgerton säsong 2 är det Daphnes äldre bror Lord Anthony Bridgerton, spelad av Jonathan Bailey, som står i fokus. 

Trailer till Bridgerton säsong 2

I september 2021 släpptes en trailer till säsong 2 av Bridgerton, och av den att döma verkar det som att Lord Anthonys jakt på en fästmö kantas av ett och annat hinder.

Här kan du se trailern!

Premiär för säsong 2 av Bridgerton - då släpps avsnitten

Säsong 2 av Bridgerton har premiär den 25 mars 2022 på Netflix.

Kommentera
Kopiera länk
Dela