Här är juryn i Sveriges mästerkock 2022
Här är juryn i Sveriges mästerkock 2022 - Foto: TV4

Hen tjänar bäst av juryn i Sveriges mästerkock 2022

Hur lång är Markus Aujalay? Vad blev Tom Sjöstedt känd för? Och hur mycket tjänar Mischa Billing på att vara en av landets främsta smakexperter?


Här är juryn i Sveriges mästerkock 2022

Sveriges mästerkock 2022. Bildkälla: TV4

Sveriges mästerkock är tillbaka med en rungande, kreativ och svettig säsong där amatörkockar från hela landet får chansen att tävla i det som de älskar mest av allt – matlagning. 

Den stränga men rättvisa juryn består likt förra året av Markus Aujalay, 50, Mischa Billing, 55 och Tom Sjöstedt, 46.

Profilerna är mångfaldigt hyllande inom sina områden på mat och vin så det kanske inte är så konstigt att många av de tävlande blir något skakiga på handen när juryn går förbi i tävlingsköket och kikar ned i deltagarnas kastruller. 

Och juryns färdigheter har sannerligen gett god avkastning. 

Markus Aujalay. Foto: Henrik Montgomery/TT

Så mycket tjänar Markus Aujalay

Markus äger och är delägare i ett par lyckosamma krogar, bland annat Tegelbacken och Winterviken

Winterviken har tillgångar på omkring 13 miljoner kronor och omsätter cirka 14 miljoner kronor. Detta medan Tegelbacken har tillgångar på omkring 9 miljoner kronor och omsätter omkring 8 miljoner kronor. 

Aujalays fastställda förvärvsinkomst 2020 landade på 432 400 kronor och han hade ett överskott av kapital på 38 560 kronor.

Men det är inte bara restaurangbranschen Markus är involverad i. Han sitter även som Styrelseledamot i Brynäs Arena AB. Detta då han är ett stort Brynäs-fan. 

Ett annat område där Markus verkligen kommit att bli uppskattad är på Youtube där han driver en matlagningskanal med över 130 000 prenumeranter. På kanalen (som du hittar här)kan man ta del av allt ifrån hur man griljerar en julskinka till hur man gör den perfekta oxfilépastan. 

Vilken längd har Markus Aujalay?

Han är 1.64 lång.

Mischa Billing. Bildkälla: TV4

Så mycket tjänar Mischa Billing

Mischa Billing har kommit att bli en av Sveriges mest framstående sommelierer som specialiserat sig på kombinering av mat och dryck. 

Och hennes smaklökar går ej av för hackor. Mischa var ordförande i Svenska Sommelierföreningen och blev generalsekreterare i sommelierernas världsamfund år 2003. Hon är även ledamot i Svenska vinakademien. 

Så att göra en helt okej Carbonara – det är nog ingenting som imponerar på Mischa. 

År 2020 trillade det in en fastställd förvärvsinkomst till Mischas konto som landade på 508 800 kronor. På det hade hon även ett överskott av kapital på 192 935. 

Mischa är även styrelseledamot i företaget "Vin i Lund" som har tillgångar på omkring 2 miljoner. 

Har Mischa Billing några barn?

Mischa har i en intervju med Aftonbladet berättat att det på ett naturligt sätt blev så att hon satte karriären framför familj. 

– Det blev bara inte så. Det hände så himla mycket jobbmässigt för mig dom åren och jag träffade ingen man jag kände att jag ville ha barn med. Jag har aldrig känt att jag måste definiera mig som mamma för att vara en hel person. Sen har jag lite bonusar, gudbarn och vänners barn. Det känns som att jag ändå har mycket barn runt omkring mig, sa hon då. 

Tom Sjöstedt. Foto: Christine Olsson/TT

Så mycket tjänar Tom Sjöstedt

Tom Sjöstedt har sannerligen många fjädrar i sin kockmössa. 

Tom vann den prestigefyllda tävlingen "Årets kock" år 2008 och deltog även i Svenska kocklandslaget vid segern i VM i Luxemburg 2006. Elva år senare tog han fram förrätt och varmrätt till Nobelbanketten och blev den första att föra in vegetariska rätter på menyn. 

Idag driver han den omtalade restaurangen Lilla Ego i Vasastan, Stockholm som gjort sig berömd för sin goda mat och dryck. 

Tom hade år 2020 en fastställd förvärvsinkomst på 768 200 samt ett överskott på kapital som landade på  1 165 196. 

Restaurangen har tillgångar på omkring 10 miljoner kronor och omsätter omkring 25 miljoner kronor. 

Tom blir därför den som månadsvis tar ut mest pengar i lön av han, Markus och Mischa.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!