Edward af sillén
Pernilla tog illa upp av Edwards skämt. - Foto: Stella Pictures

Edward af Sillén fick sparken – efter grova skämtet om Pernilla Wahlgren

Edward af Sillén har för många kommit att bli förknippad med Eurovision song contest. Men vägen dit har inte varit spikrak, så att säga.


Tidigare i år gästade den karismatiske Edward af Sillén, 39, underhållningsprogrammet Renées brygga tillsammans med skådespelaren Dolph Lundgren, 64, och Sissela Kyle, 64. 

Edward arbetar som både manusförfattare, regissör samt sitter med i juryn av Talang Sverige. 

Han är även, sedan många år tillbaka, involverad i Eurovision Song Contest där han sedan 2005 arbetat fram och tillbaka med produktionen som Christer Björkmans högra hand. 

Han har regisserat många upplagor av Melodifestivalen och skrivit manus till många kända programledare. Men arbetet inom schlager och Eurovison – det fick sig en ganska knacklig start.

Edward fick sparken – efter skämtet om Pernilla Wahlgren

I avsnittet berättar Edward om vägen in underhållningsbranschen samt om hur han som 21-åring fick sparken abrupt. 

– Du fick ditt drömjobb att skriva till Melodifestivalen. Men det blev en kort resa, skrattar Renée.

Edward berättar om hur han som 21-åring fick sparken. Bildkälla: TV4

– Ja det gick ju så där haha, 21 år gammal så fick man sparken, säger Edward. 

– Du skojade för hårt om Pernilla Wahlgren. 

– Vi kan skratta åt det när man sitter här nu. Men min värld raserades. Det var fruktansvärt då jag hade kämpat för att komma in i branschen – så sumpar jag det. 21 år gammal. Som tur var så blev jag uppringd av Sissela Kyle som skulle leda en gala och då ville ha min hjälp. Så man kan säga att hon räddade mig, berättar han.

Vem är Edward af Silléns pojkvän 

Edward af Sillén på rödamattan med pojkvännen. Foto: STELLA PICTURES/Jari Kantola

Edward af Sillén har tidigare varit hemlighetsfull kring sitt kärleksliv men har nyligen brutit tystnaden. Tv-profilen visade upp sin kärlek i rampljuset för första gången när han var på premiären av filmen Utvandrarna tillsammans med pojkvännen. 

Det är Christoffer Zackrisson som har stulit stjärnans hjärta och Edward af Sillén beskriver sig nu som "lyckligt osingel!". 

Till Renée säger han att han och pojkvännen har planer på att adoptera från Brasilien då Edward själv är adopterad därifrån. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!