Linus Wahlgren
Linus ringde Pernilla efter att han stigit i land. - Foto: Stella Pictures

Här är första bilden på Linus Wahlgren efter helvetesresan i "Över Atlanten"

Linus Wahlgren är en av deltagarna i programmet "Över Atlanten". Inspelningen är klappad och klar och efter att kamerorna stängts av passade han på att ringa sin syster Pernilla Wahlgren på Facetime.


Kanal 5 blev precis klar med årets inspelning av "Över Atlanten. I programmet får tittarna följa sex stycken kändisar som vågat sig ut på det öppna havet för att korsa havet med endast sig själva, båten och en skeppare till sällskap. 

Resan mellan Gran Canaria och Karibien beräknas ta 18 dagar och den här gången ska besättningen segla en mindre båt. Allt behöver skötas manuellt, utrymmena är trängre än någonsin och det finns ingen kock, vilket ställer höga krav på alla stjärnor på båten. Detta i form av att alla måste dra sitt strå till stacken gällande segling, samarbete och hushållsarbete. 

Att bibehålla ett glatt humör under resans gång är också någonting som sannerligen sätts på prov.

Till sin hjälp har de två vaktkaptener och skepparen Gunnar ”Gurra” Krantz, en av Sveriges mest erfarna seglare som tävlat internationellt i över 30 år.

Årets deltagare i Över Atlanten

Så vilka är det vi kommer att få se på båten i år? Det är nämligen inga mindre än: Casper Janebrink, dansprofilen Ann Wilson, artisten Loreen Talhaoui, programledaren Erik Ekstrand, skådespelaren Linus Wahlgren och före detta fotbollsspelaren Kenneth Andersson.

Gänget i årets Över Atlanten. Bildkälla: discoverty+

Det påfrestande programmet har haft sin inspelning och det första Linus Wahlgren gjorde var att ringa sin syster Pernilla Wahlgren. Och tydligen så hade allt gått bra och han var vid gott mod. 

Linus Wahlgren ringde Pernilla. Bildkälla: pernillawahlgren/Instagram

Och naturligtvis var skepparskägget på plats, vilket Pernilla valde att föreviga med en bild som hon publicerade på Instagram. 

Det ska bli spännande att se hur resan gick när programmet börjar sändas på tv. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!