Premiären av "Mörkt hjärta" närmar sig med stormsteg
Premiären av "Mörkt hjärta" närmar sig med stormsteg - Foto: Jasper Spanning/discovery+

Förlösamordet blir tv-serie – här är allt om "Mörkt hjärta"

I augusti 2012 försvinner Göran Lundblad, 63 mystiskt från sitt hem, och två år senare står det klart att hans dotter Sara, och hennes pojkvän Martin har bragt honom om livet. Nu blir Förlösamordet tv-serie – här är allt du vill veta om "Mörkt Hjärta".


I den psykologiska dramathrillern "Mörkt hjärta" får tittarna följa Sanna, som återvänder hem till sin pappas gård efter att ha tagit examen från ett Lantbruksuniversitet. 

Hon är full av idéer som kan få familjegården att blomstra, men hennes pappa är inte lika intresserad av att förnya sina arbetsmetoder. Hon ventilerar sina frustrerade tankar med den nyfunne kärleken Markus, som dessutom råkar tillhöra en rivaliserande släkt. 

Foto: Jasper Spanning/discovery+

Och plötsligt försvinner Sannas pappa mystiskt – och förblir försvunnen. 

Mörkt hjärta baseras på mordet i Förlösa

Låter handlingen i Mörkt hjärta något bekant? Det är inte alls konstigt. 

Den tar nämligen avstamp i boken "Hur man löser ett spaningsmord" (2017), som i sin tur baseras på de verkliga händelserna som utspelade sig i Förlösa utanför Kalmar år 2012. Då försvann Göran Lundblad, 63, mystiskt från sitt hem, för att två år senare hittas nergrävd på en åker 700 meter därifrån. 

Görans dotter Sara Lundblad, och hennes pojkvän Martin Törnblad dömdes till 18 års fängelse för mordet. Fallet kunde lösas först när Törnblad berättat för Missing Peoples dåvarande operative chef i Kalmar län, Therese Tang, var den låg. 

Här kan du läsa mer om hur Sara Lundblad lever idag.

Aliette Opheim spelar en av huvudrollerna i Mörkt hjärta. Foto: Jasper Spanning/discovery+

De spelar huvudrollerna i Mörkt hjärta

Vi återser flera kända ansikten i Mörkt hjärta. I rollerna som Sanna och Markus ser vi Clara Christiansson Drake och Gustav Lindh, och rollen som Therese Tang axlas av Aliette Opheim.

Manuset i Mörkt hjärta är skrivet av Oskar Söderlund, känd från Netflix-succén "Snabba cash". Serien är regisserad av Gustav Möller, namnet bakom bland annat "Den skyldige". 

Här är trailern till Mörkt hjärta

Kan du inte bärga dig till premiären av Mörkt hjärta och vill se en smygtitt redan nu? Här är trailern till tv-serien!

Då har Mörkt hjärta premiär

Den 9 februari är det dags för den efterlängtade premiären av Mörkt hjärta. Serien sänds klockan 21.00 på Kanal 5 och kan streamas på discovery+.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!