Tone Sekelius tävlar i Melodifestivalen 2022
Tone Sekelius tävlar i Melodifestivalen 2022 - Foto: Claudio Bresciani/TT

Tone Sekelius är första transpersonen i Melodifestivalen – så ser hennes dejtingliv ut

På lördag gör Tone Sekelius sin stora Mello-debut, men hon är långt ifrån ovan vid mediala sammanhang. Här är allt om hennes Youtube-framgångar, pengar och kärleksliv.


När Tone Sekelius, 24, tävlar i Melodifestivalen gör hon det som den första öppna transpersonen i tävlingens historia.

I en intervju med TT har hon beskrivit Mello-debuten som ärofylld, men på tiden:

– Det känns jätteärofyllt och jättekul, samtidigt som det kanske är lite sent. Men det känns väldigt fett att transpersoner äntligen får se någon som är i samma sits stå på den här scenen. Och jag är glad att få vara den personen.

Tone Sekelius framgångar på Youtube – har hundratusentals följare

Blott 24 år gammal är Tone Sekelius van i mediala sammanhang, hon är nämligen en av Sveriges mest välkända Youtubers, med över 300 000 prenumeranter på sin kanal.

Tone låter sina följare hänga med på allt ifrån vloggar och sminkvideos till uppdateringar i sin hormonbehandling.

Foto: discovery+

Tone Sekelius förmögenhet – så mycket tjänar hon

Att man kan tjäna riktigt bra på sociala medier vet vi sedan innan, och Tone Sekelius är inget undantag. 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade hon en årslön på 457 000 kronor under inkomståret 2020. Hon hade dessutom ett överskott av kapital på 33 290 kronor.

Tone Sekelius sitter även med i styrelsen i bolaget "Tone Sekelius AB", som bedriver konsultverksamhet inom sociala medier. 

Företaget omsatte drygt 1,3 miljoner kronor under 2020 – och har totalt tillgångar på 1,2 miljoner, enligt uppgifter från Allabolag.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Dokumentären "Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone"

Men allt har inte alltid varit guld och gröna skogar för Tone Sekelius, som under lång tid kände att hon var fast i ett skal hon inte var menad att vara i.

Under 2021 släppte hon dokumentären "Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone" på discovery+, där hon berättar hur det var att komma ut som transperson. 

– Ibland kunde jag vakna upp och känna "shit, jag är så okej med min kropp och mig själv". Medan andra dagar var jag bara så otroligt äcklad av mig själv och kände "varför, varför är jag i den här kroppen? Det här känns jättefel", har Tone berättat i dokumentären på discovery+. 

Tone Sekelis kärleksliv - har hon någon partner?

I dokumentären "Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone" berättar Tone Sekelius att hon började ifrågasätta sin könsidentitet under förhållandet med exflickvännen Chloé Lillo.

Paret är inte tillsammans idag, och i en ny video på Youtube berättar Tone hur det ligger till på dejtingfronten just nu.

– Det ligger på hyllan för mig och det är ingenting som jag ens tänker på. Jag hade en period där jag laddade ner lite dejtingappar. Men jag kände direkt att, nej.

Av allt att döma är Tone Sekelius alltså singel just nu, och har ingen partner.

Tone Sekelius tävlar i Melodifestivalen 2022 med bidraget "My way"

I Melodifestivalens andra deltävling på lördag 12 februari tävlar Tone Sekelius i Melodifestivalen 2022 med bidraget "My Way". 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!