Rapparen ska ha haft vapen i sin lägenhet.
Rapparen ska ha haft vapen i sin lägenhet. - Foto: Johan Svensson/TT

Känd svensk rappare åtalas för grovt vapenbrott

En känd svensk rappare åtalas för grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen efter att en pistol påträffats i hans lägenhet.


Det var 22 maj 2020 som polisen genomförde ett tillslag på en adress i Stockholmsområdet, varpå man i den kända rapparens bostad hittade vapen. Därefter anhölls han i sin frånvaro för fyndet. 

Nu åtalas rapparen för grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen, misstänkt för att ha haft en halvautomatisk pistol, 223 stycken patroner till vapnet och 20 stycken kulgevärspatroner. 

Känd rappare döms åtalas för grovt vapenbrott

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom vapnet har varit av särskilt farlig beskaffenhet då det är fråga om en halvautomatisk pistol som förvarats öppet och lättillgängligt för besökare i lägenheten samt att vapnet är litet och lätt att dölja och ta med”, står det i stämningsansökan som Nyheter24 har tagit del av. 

Åklagaren skriver vidare i stämningsansökan: 

”Brottet bör även bedömas som grovt eftersom gärningen har varit av särskilt farlig art då vapnet och ammunitionen innehafts i en kriminell miljö där de kunde befaras komma till brottslig användning”

Rapparen är dömd sedan tidigare 

Rapparen är dömd sedan tidigare, mot sitt nekande, för grova brott och har av polisen kopplats till ett kriminellt nätverk. Artisten nekar till det grova vapenbrottet. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!