Enligt meteorologen finns det fortfarande solchanser att vänta i sommar.
Enligt meteorologen finns det fortfarande solchanser att vänta i sommar. - Foto: Fredrik Sandberg/Adam Ihse/TT

Här kan semesterfirare få sin dos semestersol: "Håll ut"

Under helgen kommer det vara runt 20 grader varmt. Nästa vecka bjuder på solchans, samtidigt som ett lågtryck drar in över landet. –​ Det är lite ostadigt väder i veckan men det finns absolut flera solchanser, säger Ida Dahlström, meteorolog på SMHI.


I helgen kommer det vara runt 20 grader varmt. För den som längtar efter värme och sol i nästa vecka får göra sig redo för en vecka med ostadig väderlek. Solen kommer kika fram mellan molnen men ganska sällan.

– Det är lite ostadigt, men det finns absolut lite solchans. Det blir inte mulet och grått alla dagar, man kan räkna med att det är grått varannan dag, säger Ida Dahlström, meteorolog på SMHI till Nyheter24.

Temperaturmässigt är det inga större skillnader mellan norr och söder. Under veckan kommer temperaturen ligga ungefär över 20 grader i landets södra delar, medan det i norr blir dryga 20 grader.

– Prognosen för nästa vecka är som sagt lite osäker. Men det kan bli varmare i södra Sverige, samtidigt som ett lågtryck växer in över Sverige, säger Ida Dahlström.

"Sommaren är inte slut"

Svenska semesterfirare har både fått glassa i solen och deppat när regnmolnen legat tunga över landet. I förra veckan blev det svenska värmerekordet från 1947 nästan slaget, och under midsommar uppmättes även 30 grader på flera håll i landet.

Efter den här veckan är det många som återvänder från semestern och gissningsvis – önskar sig en sista dos av semestersol.

– Vädret som sådant är inget ovanligt för den här årstiden. Semesterfirare och de som kommer tillbaka från semestern får komma ihåg att den meteorologiska sommaren inte är slut. Det kommer fler solchanser så håll ut, säger Ida Dahlström.

/
Sol
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

Statsminister Ulf Kristersson (M) säger under EU:s toppmöte i Bryssel att Sverige ingår i diskussioner om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina.

Dianas kläder under klubban – så dyrt blir det

Axelvaddar, påskliljegult och glimrande guldknappar. En liten del av historien kan bli din – eller någon annans – när prinsessan Dianas berömda outfits snart går under klubban. Men det blir med största sannolikhet inte billigt.

Person död: Föll från hög höjd på jobbet

En person har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Gävle, skriver polisen på sin webbplats.

Stockholm: Polisen rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt drograttfylleri på Södermalm.", skriver polisen på sin hemsida.

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

I dagarna gjorde en kvinna från Skellefteå en vidrig upptäckt i Icas frysta hallon. Efter händelsen kommer kvinnan inte kunna äta hallon igen...