Anne-Elisabeth Hagen försvann spårlöst 2018
Anne-Elisabeth Hagen försvann spårlöst 2018 - Foto: Fredrik Hagen/Privat/TT

Miljardärfrun Anne-Elisabeth Hagen försvann spårlöst – har hon hittats?

En ny Netflixserie har satt det norska försvinnandet i rampljuset igen. Är Anne-Elisabeth Hagen hittad? Är maken Tom Hagen fortfarande misstänkt för inblandning i hennes försvinnande? Vilka är de senaste spåren i utredningen?


Anne-Elisabeth Hagen, gift med den norske miljardären Tom Hagen, försvann från sitt hem den 31 oktober 2018 under mystiska omständigheter. 

Polisen misstänkte tidigt att hon attackerats i sitt badrum, men kunde inte se några tecken på inbrott eller slagsmål i hemmet. 

Den påstådda kidnapparen lämnade efter sig en lapp som på bruten norska meddelade att man krävde en lösensumma på nio miljoner euro, vilket motsvarar omkring 92 miljoner svenska kronor. Summan skulle föras över i kryptovalutan Monero.

Maken Tom misstänktes för inblandning i Anne-Elisabeth Hagens försvinnande

Under 2020 meddelade polisen att maken Tom Hagen misstänktes för att vara inblandad i Anne-Elisabeths försvinnande. Han, och en man i 30-års åldern med god kännedom om kryptovalutor, greps – men släpptes senare. 

Anne-Elisabeth Hagen har aldrig återfunnits och polisen misstänker att hon blivit mördad.

Nya genombrottet i försvinnandet – ett telefonnummer

Det har gått snart fyra år sedan Anne-Elisabeth Hagen försvann, och fallet gäckar fortfarande den norska polisen. Så sent som i maj i år gick man ut med nyheten att man nått ett genombrott i utredningen, sedan man kunnat säkerställa att telefonnumret +47 407 45 668 använts i planeringen av hennes försvinnande.

Simkortet såldes i ett Telia-startpaket under försommaren 2017, men lågprisbutiken i fråga finns inte kvar idag.

Är Anne-Elisabeth Hagen hittad 2022?

Den nya Netflixserien "Försvinnandet" har satt det misstänka mordet på Anne-Elisabeth Hagen på kartan igen. Serien slutar utan att tittarna får något svar på huruvida fallet någonsin klarades upp. 

Anledningen till det är att man helt enkelt inte vet vad som hände den där oktoberdagen 2018, eller tiden som efterföljde. Per september 2022 är varken Anne-Elisabeth Hagen eller hennes kropp hittad.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.