Nu är Sir Väs på rymmen igen.
Nu är Sir Väs på rymmen igen. - Foto: TT/Skansenakvariet

Sir Väs, 4, har rymt från Skansen igen: "Hamna i husarrest"

Ett tag såg det ut som kungskobran Sir Väs aldrig skulle hittas. Men så ryckte Tullverket ut och hittade den giftiga ormen. Men under fredagseftermiddagen kom ytterligare ett besked – kungskobran har rymt igen.


Den livsfarliga kungskobran Sir Väs rymde under lördagseftermiddagen 22 oktober från sitt terrarium i Skansenakvariet. En bild från platsen fångade ormen mitt i flykten och visade hur ormen lirkade sig förbi en lampa och försvann upp i taket.

Under natten mot fredag hade en kamera lyckats fånga kungskobran på film i ett avgränsat utrymme i närheten av terrariet den rymt ifrån. Men under eftermiddagen kom det ytterligare nya bud – Sir Väs har rymt igen.

Sir Väs hittades under fredagsförmiddagen

Det var personal från Tullverket, som med hjälp av handburna röntgenkameror kunde hitta Sir Väs tidigare under fredagsförmiddagen. Tullverket kontaktades av Jonas Wahlström, och ställde upp direkt.  

– Det är inte ett ordinarie uppdrag, men vi är glada att vi kunde bidra med vårt expertis och tullverkets utrustning, och hjälpa till att hitta den här giftiga ormen, sade Michaela Linderoth till Nyheter24 under fredagsförmiddagen.

Tidigare under fredagen sökte Tullverket efter kungskobran. Foto: Tullverket

"Hittad och försvunnen igen"

Men just när man trodde att läget var under kontroll rymde kungskobran igen. I ett Facebook-inlägg skriver myndigheten att Sir Väs återigen var försvunnen.

"Under fredagen lyckades Sir Väs rymma igen", skriver Tullverket på Facebook.

Sökinsatsen fortsätter: "Hamna i husarrest"

Till Aftonbladet förklarar Jonas Wahlström att Sir Väs gömmer sig i samma innervägg där han tidigare fångades på bild.

Jakten på kändisormen kommer enligt Jonas att gå till precis som det var planerat att man skulle göra i natt.

– Det vill säga att vi vet exakt var han är och då gör vi som en stor lucka runtomkring som vi öppnar och plockar ut honom, säger Jonas Wahlström och tillägger:

– Sen får han hamna i husarrest som straff för rymningen i ett par dagar. 

/
/
/
Orm
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!