Att kvinnorna verkligen gjort det de anklagas för är inte säkert, fastän misstankarna har stärkts, enligt Leif GW Persson.
Att kvinnorna verkligen gjort det de anklagas för är inte säkert, fastän misstankarna har stärkts, enligt Leif GW Persson. - Foto: Maja Suslin/Adam Ihse/TT

Leif GW Persson om de häktade kvinnorna i Vetlanda: "Mycket ovanligt"

Efter att Tove, 21 hittades död i onsdags uttalar sig nu kriminologen Leif GW Persson om de två häktade kvinnorna i Vetlanda.
– Att de kan hålla käften och inte packa ihop efter 14 dagar, det är mycket är ovanligt, säger Leif GW Persson till Aftonbladet.


Brottsmisstankarna mot de häktade kvinnorna i Vetlanda har stärkts efter att Tove, 21 hittats död på onsdagen, enligt åklagare Adam Rullman, som leder utredningen, rapporterar Aftonbladet.

"Fyndet innebär att misstankarna har stärkts för de misstänktas inblandning i försvinnandet och att brott ligger bakom", skriver Rullman i ett mejl till Aftonbladet.

Leif GW Persson: "Finns alltid alternativ"

Men att kvinnorna verkligen har gjort det de anklagas för är inte säkert, fastän misstankarna har stärkts, enligt Leif GW Persson.

– Det finns alltid alternativ, oavsett om man slutligen kommer fram till något är det inte alltid helt säkert, säger Leif GW Persson till tidningen och fortsätter:

– Att så pass unga ostraffade, och de är fler än en, att de kan hålla käften och inte packa ihop efter 14 dagar, det är mycket är ovanligt.

Kvinnorna har nekat till brott

Vad som framkommit i förhör är polisen förtegen om, de säger även att det inte tyder på att fler ska vara inblandande i Toves försvinnande.

Leif GW Persson vill däremot vänta med att uttala sig tills obduktionsrapporten redovisas. Men att kvinnorna hittills nekat till brott kan tyda på att de faktiskt inte gjort det de anklagats för.

– En förklaring till det kan vara att de inte har med saken att göra, säger Leif GW Persson.

Sedan Tove anmäldes försvunnen den 17 oktober har kvinnorna nekat till misstankarna mot dem.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!