Under torsdagen grep polisen i Jönköping en man misstänkt för att ha våldtagit en annan man.
Under torsdagen grep polisen i Jönköping en man misstänkt för att ha våldtagit en annan man. - Foto: Janerik Henriksson/Johan Nilsson/TT

Man i 25-årsåldern misstänks ha våldtagit man: "Känner varandra"

Under torsdagen grep polisen i Jönköping en man misstänkt för att ha våldtagit en annan man. Våldtäkten ska ha inträffat inomhus i en bostad och nu ska formella förhör hållas.


Under torsdagskvällen grep polisen en man i 25-årsåldern misstänkt för att ha våldtagit en annan man i Jönköping. Enligt polisen har den misstänkta våldtäkten inträffat inomhus i en bostad vid 18:30-tiden, rapporterar Expressen.

Efter ett samtal åkte polisen till platsen, där den misstänkte mannen i 25-årsåldern kunde gripas.

– Målsägaren har inte fått några fysiska skador vad jag vet. Man kan föras till sjukhus för kontroll och sedvanliga åtgärder, men jag vet inte hur det gått till i detta fall, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen, till tidningen.

Han säger även till tidningen att han inte vill lämna några kommenterar gällande målsägarens ålder.

Misstänkte mannen och målsägaren känner varandra

Efter händelsen ska polisen ha spärrat av bostaden och nu kommer formella förhör hållas. Händelsen utreds som våldtäkt, och en åklagare ska kopplas in.

– De har någon form av relation. Men exakt hur djup eller ytlig den är vet jag inte. Men de känner varandra på något sätt, säger Dennis Johansson Strömberg till tidningen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!