Ska du ha nyårsfest? Då finns det ett helt gäng roliga lekar som kan lyfta stämningen.
Ska du ha nyårsfest? Då finns det ett helt gäng roliga lekar som kan lyfta stämningen. - Foto: Pexels

Här är 7 roliga lekar till nyårsfesten

Nyår 2023 ligger runt hörnet och för de allra flesta står festligheter och middagar på schemat. Vad passar då bättre än några roliga lekar, för att hålla både energin och humöret uppe hela vägen fram till tolvslaget? Nyheter24 listar åtta perfekta lekar till nyårsfesten.


Det är den tiden på året där festligheterna avlöser varandra och alltsammans når sin kulmen på nyårsafton den 31 december. 

Här kan du hitta 20 roliga frågor till julfesten på jobbet.

Nyår: Vilka lekar kan man göra på nyårsfesten?

För att orka med ända fram till tolvslaget och höja stämningen kan det vara på sin plats att dra igång en eller flera lekar. Men vilka lekar funkar egentligen på nyårsfesten? 

Nyheter24 gör grovjobbet åt dig och listar åtta roliga lekar inför nyår 2022.

Nyårsquiz: Vad hände under året?

Vad passar bättre än ett klassiskt quiz om några av de största nyhets- och nöjeshändelser under året som gått? Att knåpa ihop ett själv kan dock ta en hel del tid. Därför har Nyheter24 skapat ett åt dig, med 15 färdiga frågor och svar om året 2022.

Nyårsquiz 2023: Här är 15 färdiga frågor och svar om årets händelser

Uppdragsleken till nyårsfesten 2023

Om det vankas sittande middag passar uppdragsleken perfekt. Det enda ni behöver förbereda är lappar med uppdrag, exempelvis "utbringa en skål minst fem gånger under middagen" eller "fråga din bordsgranne vad hen tyckte om maten vid upprepade tillfällen".

Varje gäst får sedan en uppdragslapp vid sin tallrik och i slutet av middagen går ni laget runt för att gissa vad varje enskild person hade för uppdrag.

Be gästerna om två lögner och en sanning till nyårsfesten

En annan lek som funkar bra under nyårsfirandet är "Två sanningar, en lögn". Be då varje gäst om just det: två påhittade påståenden om sig själv och en sanning om sig själv. 

Sedan är det upp till resten av gästerna att gissa vad som är sant och vad som är lögn om respektive person.

"What's in the box"-leken för modiga gäster på nyårsfesten

Ytterligare en lek som ofta leder till skratt och som kan passa sig till nyårsfesten är "What's in the box". Hur gör man då? Jo, ta en kartonglåda och gör ett hål på vardera kortsida av lådan. Se till att hålen är så pass stora att en person ska kunna få plats med sina händer.

Ställ sedan lådan på ena låndsidan på ett bord med en stol framför. I blindo ska nu deltagarna, antingen enskilt eller som del av två lag, gissa vilka föremål som placeras i lådan. Rätt svar ger ett poäng.

Har du svårt att komma på roliga saker att lägga i lådan? Ingen fara. Här är 21 saker som passar perfekt för "What's in the box"-leken.

Utmana nyårsgästerna i "Sanning eller konsekvens" 

Vem har sagt att "Sanning eller konsekvens" inte kan lekas även under nyårsfesten? Den klassiska leken kan vara mer eller mindre vågad och om fantasin tryter finns här 45 roliga frågor och utmaningar som passar perfekt till sanning eller konka.

Femkamp inomhus på nyår

Inte sällan kör man femkamp under midsommar, men det finns ingenting som stoppar en från att använda samma upplägg på nyårsfesten. Dela in gästerna i lag och välj ut fem roliga grenar.

Exempel på grenar, som passar att göra inomhus när snön faller utomhus under nyårskvällen, är till exempel charader, gissa låt baserat på introt eller några omgångar av "Med andra ord". 

Beer pong med bubbel passar perfekt på nyår

Beer pong vet ju de flesta vad det är och i regel är det öl som hälls i plastmuggarna. Men samma lek kan lekas med en nyårstouch: använd istället bubbel i glasen.

Pekleken med nyårstouch

Pekleken kan, i all sin enkelhet, även funka på nyårsafton. Kanske kan ni till och med rikta in er på nästkommande år för lite extra nyårsfeeling. Till exempel: "vem i sällskapet är mest trolig att gifta sig nästa år?".

Här kan du hitta 65 andra perfekta frågor till pekleken.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!