Hur får man mer intensiva orgasmer?
Hur får man mer intensiva orgasmer? - Foto: Pexels

Enkla övningarna som kan ge dig starkare orgasmer: "Kraftigare"

Orgasmer kan vara mer eller mindre kraftiga och faktum är att du kan träna upp förmågan att få riktigt starka orgasmer. För Nyheter24 berättar Tom Peters, sexolog hos RFSU, om övningarna som kan hjälpa dig.


Känner du att du inte är helt nöjd med dina orgasmer, och att du önskar att ditt klimax blev mer intensivt? Då har du kommit rätt. 

Orgasmer kan nämligen vara mer eller mindre starka och det går faktiskt att påverka hur de känns, menar Tom Peters, som är sexolog hos RFSU.

– Att vara närvarande i sin kropp är viktig för den sexuell upplevelsen. Meditation och mindfulness kan därför ge en starkare njutning av sex, närhet och orgasm, säger han till Nyheter24.

Sexologen: "Stärker upplevelsen av orgasm"

Faktum är att du kan träna dig till en förhöjd orgasm.

– Knipövningar oavsett kön har visat på att stärka upplevelsen av orgasm och ger en kraftigare erektion för personer med penis. Det handlar dels om att hitta en connection med sitt könsorgan på ett psykiskt plan men även genom att stärka musklerna i området, säger Tom Peters.

Man bör dock vara lite försiktig, menar sexologen.

– Det finns de som har samlagssmärta på grund av spända muskler i bäckenbottenområdet, oavsett kön. Knipövningar kan förvärra detta tillstånd. 

– Har du besvär med smärta i bäckenbotten är det bra att vända sig till en gynekolog, barnmorska, androlog eller bäckenbottenspecialiserad fysioterapeut.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bostadsbyggandet faller i USA

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.

IMF höjer global tillväxtprognos

Internationella valutafonden (IMF) höjer prognosen för global tillväxt 2024 ett snäpp, till 3,2 procent. Det är 0,1 procentenhet högre än vad IMF:s ekonomer såg framför sig i januari.

Ökad ilska och oro i M efter opinionsmätning

På onsdagen röstar riksdagen om den nya könstillhörighetslagen. Samtidigt har en ny opinionsmätning eldat på "oron, ilskan och frustrationen" inom Moderaterna för lagförslaget.

Kvinna hittad död – man anhållen

En man har anhållits efter att en kvinna hittats död i sitt hem i Kungsbacka, rapporterar Kungsbacka-Posten.

Åklagaren: Tonåringarna var på plats vid mordet

Två tonårspojkar har häktats för grovt skyddande av brottsling efter mordet på en 39-årig man i Skärholmen i förra veckan. Enligt åklagare Ove Jäverfelt befann de sig på platsen när skjutningen inträffade. Vi har uppgifter som tyder på det, säger han.