Stockholm

Enkla övningarna som kan ge dig starkare orgasmer: "Kraftigare"

Hur får man mer intensiva orgasmer?
Hur får man mer intensiva orgasmer?. Foto: Pexels

Orgasmer kan vara mer eller mindre kraftiga och faktum är att du kan träna upp förmågan att få riktigt starka orgasmer. För Nyheter24 berättar Tom Peters, sexolog hos RFSU, om övningarna som kan hjälpa dig.

Känner du att du inte är helt nöjd med dina orgasmer, och att du önskar att ditt klimax blev mer intensivt? Då har du kommit rätt. 

Läs mer

Känner du att du inte är helt nöjd med dina orgasmer, och att du önskar att ditt klimax blev mer intensivt? Då har du kommit rätt. 

Orgasmer kan nämligen vara mer eller mindre starka och det går faktiskt att påverka hur de känns, menar Tom Peters, som är sexolog hos RFSU.

– Att vara närvarande i sin kropp är viktig för den sexuell upplevelsen. Meditation och mindfulness kan därför ge en starkare njutning av sex, närhet och orgasm, säger han till Nyheter24.

Sexologen: "Stärker upplevelsen av orgasm"

Faktum är att du kan träna dig till en förhöjd orgasm.

– Knipövningar oavsett kön har visat på att stärka upplevelsen av orgasm och ger en kraftigare erektion för personer med penis. Det handlar dels om att hitta en connection med sitt könsorgan på ett psykiskt plan men även genom att stärka musklerna i området, säger Tom Peters.

Man bör dock vara lite försiktig, menar sexologen.

– Det finns de som har samlagssmärta på grund av spända muskler i bäckenbottenområdet, oavsett kön. Knipövningar kan förvärra detta tillstånd. 

– Har du besvär med smärta i bäckenbotten är det bra att vända sig till en gynekolog, barnmorska, androlog eller bäckenbottenspecialiserad fysioterapeut.

Premium
Engångsbetalning - snabbt och enkelt
Detta är en låst artikel. Logga in om du redan har köpt den.
Läs våra köpvillkor här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.