Björn Ericson har spelat Wordfeud sedan 2014, nu är han bäst i Sverige
Björn Ericson har spelat Wordfeud sedan 2014, nu är han bäst i Sverige - Foto: Privat/Henrik Montgomery/TT

Så blev Björn Ericson bäst i Sverige på Wordfeud – sjuka knepet

Björn Ericson har vid flera tillfällen vunnit Sverigemästerskapet i Wordfeud. Han har spelat mobilspelet sedan år 2014 och kan lägga ord värda 200 poäng. Här är mästarens knep för att lyckas i Wordfeud.


I en intervju med Nyheter24 berättar Björn Ericson att han alltid har gillat ordspel i någon form. Redan i ung ålder började han spela Alfapet med sina föräldrar. När han blev äldre övergick han till Scrabble som är väldigt likt Wordfeud. År 2014 fick Björn sin första smartphone och intresset för Wordfeud startade, samma år ställde han upp i sin första Wordfeud SM-tävling.

Det bästa orden Björn lagt är ord över 200 poäng och vunnit matcher med över 750 poäng. På Wordfeud heter han Saol Goodman, men just nu spelar han endast mot sina föräldrar och kollegor, då det skulle bli för mycket att acceptera alla som skickar spelförfrågningar. Av de matcher han spelar nu vinner han nästan alla.

Björns knep för att bli bäst på Wordfeud

För att bli bäst i Sverige så har Björn memorerat i stort sett alla spelbara ord som går att lägga. Det gör att han ser vissa drag på nolltid och lätt kan sätta ihop nya ord med flera hakningar.

– Jag har under årens lopp pluggat in massa ord och större delen av de spelbara orden. Man börjar på tvåbokstavsord, sen trebokstavsord och uppåt, säger Björn Ericson till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.