Björn Ericson har spelat Wordfeud sedan 2014, nu är han bäst i Sverige
Björn Ericson har spelat Wordfeud sedan 2014, nu är han bäst i Sverige - Foto: Privat/Henrik Montgomery/TT

Så blev Björn Ericson bäst i Sverige på Wordfeud – sjuka knepet

Björn Ericson har vid flera tillfällen vunnit Sverigemästerskapet i Wordfeud. Han har spelat mobilspelet sedan år 2014 och kan lägga ord värda 200 poäng. Här är mästarens knep för att lyckas i Wordfeud.


I en intervju med Nyheter24 berättar Björn Ericson att han alltid har gillat ordspel i någon form. Redan i ung ålder började han spela Alfapet med sina föräldrar. När han blev äldre övergick han till Scrabble som är väldigt likt Wordfeud. År 2014 fick Björn sin första smartphone och intresset för Wordfeud startade, samma år ställde han upp i sin första Wordfeud SM-tävling.

Det bästa orden Björn lagt är ord över 200 poäng och vunnit matcher med över 750 poäng. På Wordfeud heter han Saol Goodman, men just nu spelar han endast mot sina föräldrar och kollegor, då det skulle bli för mycket att acceptera alla som skickar spelförfrågningar. Av de matcher han spelar nu vinner han nästan alla.

Björns knep för att bli bäst på Wordfeud

För att bli bäst i Sverige så har Björn memorerat i stort sett alla spelbara ord som går att lägga. Det gör att han ser vissa drag på nolltid och lätt kan sätta ihop nya ord med flera hakningar.

– Jag har under årens lopp pluggat in massa ord och större delen av de spelbara orden. Man börjar på tvåbokstavsord, sen trebokstavsord och uppåt, säger Björn Ericson till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tv-torn kollapsar efter rysk attack i Charkiv

Skolbuss har krockat med linjebuss – minst två till sjukhus

Två bussar har kolliderat utanför Gällivare. Enligt polisen ska den ena bussen ska kört in i den andra bakifrån på E10 i norrgående riktning i Hakkas i Gällivare kommun.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om brand

"Brand i flerfamiljshus i Eskilstuna.", skriver polisen på sin hemsida.

Populära bryggeriet riskerar böter på 500 000 kronor

Poppels bryggeri står inför ett vite på hela 500 000 kronor. Konsumentverket har tidigare yrkat för att bryggeriet ska betala en miljon, men efter en överklagan har vitet minskat.

Åklagare: Trump orkestrerade kriminell plan

USA:s tidigare president Donald Trump orkestrerade en kriminell plan i syfte att korrumpera presidentvalet 2016, säger åklagare Matthew Colangelo. Enligt försvarsadvokat Todd Blanche har Trump inte begått några brott. Det finns inget fel med att försöka påverka ett val, säger han.

Ludmila Engquists ord chockar profilen: "Så j*vla pressad"

1 timme sedan
Ludmila Engquists karriär tog en oväntad vändning när hon började med vintersporten bob, efter att ha avslutat friidrottskarriären. Kort efteråt erkände hon att hon dopat sig. Att idén om att satsa på bob kom från Engquist själv chockar både sportprofiler och tv-makare.