Här är 2023 års sextrender att hålla utkik efter!
Här är 2023 års sextrender att hålla utkik efter! - Foto: Canva(Shutterstock

Här är årets nya eggande sextrender du inte får missa

I år kommer kvinnors njutning och orgasm ligga i fokus! Hetrorelationer spås även vara ute och istället är det fokus på den här relationen...


Under pandemiåret har alltfler svenskar stannat hemma och blivit bättre på att gallra bland utbudet av potentiella dejter.  Att dejta under en pandemi har för många varit svårt då vi begränsat oss och hållit social distans. 

Men trots detta har även pandemiåren haft positiva effekteter när det kommer till människors sexuella hälsa, det hävdar Intimlivsstilsföretaget LELO som spanat kring sextrender. När vi behövt anpassa oss efter pandemin har vi skapat nya vanor när det kommer till sex och onani.

Företaget tror människor kommer fortsatt vara mer nyfikna och mindre fördomsfria när det gäller sex och njutning under kommande år. Under 2023 kommer sexuellt välbefinnande få ta större plats i vår övergripande hälsa.

Tre sextrender under 2023

  1. Fler kvinnliga orgasmer. I flera decennier har kvinnors sexuella njutning varit sekundär. Under 2023 kommer kvinnliga orgasmer att öka och bli mindre tabubelagda, allt eftersom kvinnor blir mer bekväma med att använda teknik. Fler kvinnor spås använda mer klitorisvibratorer för sin egen njutning.
  2. Mutual Masturbation. När det kommer till sex är det något särskilt exalterande med "se men inte röra" när det kommer till sex och förspel. Att onanera tillsammans och inför varandra kan vara en riktig boost för både lust och intimitet, och det kan även vara ett bra sätt att introducera sexleksaker i relationen. Bland kvinnor är sexleksaker vanliga, men hos många män är sexleksaker fortfarande ett ganska outforskat område. 
  3. Slut på heteronormativa relationer. Är du trött på heteronormativa relationer? Lugn bara lugn, det finns fler relationsstrukturer att välja bland. För den som inte tilltalas av villa, vovve och Volvo kan kanske "solo-poly" vara ett alternativ. På ytan kan det låta som en annan term för att vara singel, eller som en KK-relation, men i själva verket innebär denna relationsstruktur att aktivt välja att ha en eller flera intima relationer samtidigt.

Källa: Lelo

sex
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!