Olof K Gustafsson verkar gilla att köra lyxbilar.
Olof K Gustafsson verkar gilla att köra lyxbilar. - Foto: Twitter/Olof K Gustafsson och Nyheter24

Olof K Gustafssons lyxbilar – berättar om sjuka vrålåken i garaget: “Ju mer man skryter…”

Olof K Gustafsson sitter på en topposition inom Escobar-familjens företag. För Nyheter24 berättar han om företagets framgångar och lyxbilarna i stallet.
– Innerst inne är det ingen som tror att Pablo Escobar är fattig, säger han.


Olof K Gustafsson är den mytomspunne svenske entreprenören som är uppvuxen på Ekerö utanför Stockholm, och som 17-åring hade planer att bli dollarmiljardär innan han fyllt 30. 

Det var 2014 som Olof K Gustafsson kom i kontakt med knarkbaronen Pablo Escobars bror Roberto Escobar. De började då arbeta tillsammans i företaget Escobar Inc, vars verksamhet främst går ut på att övervaka den döde knarkkartelledarens släktingars intressen. Senare samma år blir Olof K Gustafsson vd för företaget, och än i dag är han omdiskuterad i media. 

Läs mer om Olof K Gustafssons fru, förmögenhet och företag här. 

Olof K Gustafsson om förmögenheten och Escobar Inc: "Det går väldigt bra"

I sociala medier och i diverse Youtube-videor han medverkat i visar Olof K Gustafsson upp en livsstil som är något helt utöver det vanliga. Där tar han selfies framför privatjets, kör dyra lyxbilar och åker på flådiga resor. Men det råder delade meningar kring om entreprenören har så mycket pengar som han faktiskt påstår själv. 

Då Olof K Gustafsson aldrig har haft en taxerad inkomst i Sverige är det svårt att få insyn huruvida han är en bluff eller inte. Samma sak gäller med företaget Escobar Inc. Men enligt Olof K Gustafsson går det onekligen bra för företaget – något som återspeglas i den livsstil han visar upp. 

– Vi har inte gjort någon förlustaffär hitintills i alla fall. Så det går bra, väldigt bra, säger han till Nyheter24

Pablo Escobar dog 1993. Foto: Stella Pictures

Så mycket pengar har Olof K Gustafsson: "Tjänar tillräckligt"

Några exakta siffror eller omsättning vill inte Olof K Gustafsson diskutera, men han berättar att företaget är baserat i skatteparadiset Puerto Rico. 

– Vi tjänar tillräckligt med pengar för att ha råd med allt från Rolex, till Rolls-Royce till lyxvillor. Sen får man göra den bedömningen själv. Det blir mycket så i Sverige att ju mer man skryter desto fler "haters" får man, säger han och fortsätter: 

– Innerst inne är det ingen som tror att Pablo Escobar är fattig. Sen får man göra sin egen bedömning rent pengamässigt. 

Olof K Gustafssons vrålåk – berättar om lyxbilarna

Inte sällan syns Olof K Gustafsson i samma bild som diverse lyxbilar. När Nyheter24 träffar Olof K i slutet av 2022 berättar han om vilka bilar han då har i stallet, och det är inga dåliga vrålåk. Entreprenören verkar onekligen ha en förkärlek till dyra bilar. 

– Dyra, och dyra. Ibland så är det bra att ha en billig bil. Det beror vad det är för syften. I Marbella har vi en Rolls-Royce Ghost, en Ferrari och sen har vi en Bentley. Så det är de vi kör runt med i Marbella, säger och fortsätter: 

– Men sen har jag lite bilar i Miami, lite bilar i Dubai, det finns lite överallt om jag säger så. Om vi verkligen bygger klart villan i Marbella och ska hundra procent bo där då kommer jag börja föra över fler saker till Spanien. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.