Vad har du för sexfantasier?
Vad har du för sexfantasier? - Foto: Unsplash/Stella Pictures

Lista: De här sexdrömmarna fantiserar vi mest om – du är långt ifrån ensam

Enligt en amerikansk studie går majoritet av oss runt och fantiserar om sex regelbundet samtidigt som ytterst få någonsin pratar om det. Om det bara är en fantasi för dig – övertänk det inte. Här listar Nyheter24 de sju vanligaste sexfantasierna vi tänker på.


De flesta har sexuella fantasier och många skäms över sina inre erotiska tankar. Men ju mer vi pratar om våra sexuella fantasier och normaliserar konversationen, desto mindre skam kan vi känna om våra innersta tankar.

Sexuella fantasier är väldigt individuella, vilket även gör att man kan räkna med att de inte automatiskt överlappar vad ens partner går och tänker på. Många gånger visar det sig att din sexuella fantasi är mindre unik än du förmodligen trodde.

Personerna som fick ett bättre sexliv

Det finns knapphändigt med studier som gjorts på sexuella fantasier, men enligt den amerikanske forskaren Justin Lehmiller, som intervjuat 4000 personer om deras sexuella preferenser och sexuella fantasier. Lehmiller menar att 97 procent av oss bär på de sju vanligaste fantasierna.

Enligt studien har hälften av de intervjuade personerna inte berättat om sin fantasi för en partner, de väljer hellre att leva i "det tysta". Medan den halvan som berättat om sina fantasier blivit mer nöjda med sitt sexliv.

Lista: Våra heta drömmar – det här fantiserar vi mest om

  1. Du fantiserar om sex på temat dominans.
  2. Du fantiserar om sex med flera personer samtidigt.
  3. Du fantiserar om att prova en ny sexställning, eller allt som är nytt för dig.
  4. Många fantiserar om sex med någon av samma kön.
  5. Fantasier om sex på ett känslomässigt djupare plan.
  6. Leva i ett öppet förhållande och kunna ha sex med andra.
  7. Du fantiserar om sex med risk för att bli påkommen.

sex
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!