Kvinnan stal korv och energidryck.
Kvinnan stal korv och energidryck. - Foto: Fredrik Sandberg/TT/Janerik Henriksson/TT

Kvinna åkte dit för snatteri – tog korv och energidryck: "Ingen mat hemma"

I en matbutik i Jönköping snattade en kvinna korv och dricka för 609 kronor. Kvinnan hävdar i polisförhör att hon inte hade någon mat hemma, vilket föranlett stölden.


Det var i slutet av 2022 som en kvinna i 30-årsåldern gick in i en matbutik i Eksjö och snattade energidrycker och korv, rapporterar Smålands-Tidningen.

Kvinnan hävdar att hon enbart tog några drycker och korv. Hon ska i ett polisförhör ha sagt att hon inte kunde förstå hur de varorna skulle kunna kosta så mycket som 609 kronor.

Det var när kvinnan blev stoppad av en butiksanställd efter att hon passerat sista betalningsmöjligheten som stölden uppdagades sig.

"Jag plockade varorna på mig för att jag inte hade någon mat hemma. Jag var tvungen att göra det för att äta", ska kvinnan som sedan erkänt stölden ha sagt i sitt försvar.

Korven och drycken blev dubbel så dyr

I förhör åberopade åklagaren ett kvitto på vad varorna kvinnan plockat på sig kostade när de slogs in i kassan efteråt. Tingsrätten menar att i och med kvittobeviset går det inte att förbise att det handlar om en stöld.

Kvinnan dömdes därmed för ringa stöld och påföljden bestämdes till 60 dagsböter, vilket innebär att hon får betala 50 kronor per dag. Det betyder att de varor hon köpt på hungrig mage blev dubbelt så dyrt än om hon hade tänkt betala varorna.

Korven och energidrycken kvinnan ansåg att hon behövde kostade henne totalt 3 000 kronor plus den obligatoriska avgiften på 800 kronor till brottsofferfonden.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!