Coop sänker priserna på grönsaker och frukt.
Coop sänker priserna på grönsaker och frukt. - Foto: Helena Landstedt/TT

Coop hänger med i priskriget – sänker priserna på frukt och grönt

Matjättarna har fått kritik efter prishöjningarna. Ica och Lidl har sänkt priserna och nu hänger Coop med på priskriget.


Under måndagen meddelade Coop att de kommer att sänka priserna på alla färska frukter, grönsaker och bär. Priserna sänkes med 12 procent. 

"Med sänkningen vill Coop stötta sina medlemmar, som fått allt högre kostnader under den senaste tiden", skriver matjätten i ett pressmeddelande.

Coops sänkta priser gäller för medlemmar

– Vi ser att våra medlemmar har det svårare ekonomiskt nu. De handlar mer av kampanjvaror, utnyttjar medlemserbjudanden i högre grad och flyttar handen i hyllan till billigare alternativ. Vi ser också att fler prioriterar bort den för hälsan så viktiga kategorin frukt och grönt. Det är olyckligt och inte hållbart. Nu gör vi en rejäl sänkning av priserna för att våra medlemmar fortsatt ska kunna prioritera att äta frukt och grönsaker, säger Marie Nygren, vd Coop Sverige.  

De sänkta priserna gäller för Coops medlemmar i alla Coopbutiker och online från torsdag 30 mars kl. 05.00 och hela april månad ut.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!