Peter Dalle medverkade i en intervju med Joakim Lamotte
Peter Dalle medverkade i en intervju med Joakim Lamotte - Foto: Henrik Montgomery/TT & Johan Nilsson/TT

Peter Dalles hårda känga till media: "Då får man ett helvete"

Peter Dalle intervjuades under onsdagen av journalisten och opinionsbildaren Joakim Lamotte. Då han berättar vad han egentligen tycker om det svenska medielandskapet och varför han tackade nej till att sommarprata.


Skådespelaren, komikern, författaren och regissören Peter Dalle medverkade under onsdagen i en intervju på Facebook där han pratar med journalisten och opinionsbildaren Joakim Lamotte

Peter Dalle väljer då att kritisera det svenska medielandskapet som han tycker har blivit värre de senaste åren. 

Peter Dalle kritisk till medielandskapet

– Det har blivit så snurrigt så att det går inte att prata om nånting. Vi har fått ett sådant press- och medielandskap. De frågade om jag ville vara sommarpratare i år, jag tackade nej till det just av det skälet för det går intet att säga nånting därför då får man ett helvete, säger han i intervjun. 

Peter Dalle berättar att han tycker att klimatet blivit värre efter MeToo som tog världen med storm 2017.

– Efter metoo är det som att proppen har gått ur på alla håll och kanter. Det finns ingen heder till nånting utan du ska ha politiskt korrekta åsikter och de blir ju ganska ointressanta. 

"Vad menar du, vad är faran om man pratar lite mer öppet?", frågar då Joakim Lamotte.

Peter Dalle berättar då att risken är att man blir hotad till livet, något han själv varit utsatt för vid flera tillfällen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!