Kvinnan döms för ringa stöld.
Kvinnan döms för ringa stöld. - Foto: Magnus Lejhall/Bertil Enevåg Ericson / TT

53-årig kvinna jobbade på Coop – stal 16 chokladkakor efter arbetspass

En 53-årig kvinna jobbade i en Coop-butik i Lund. Efter ett jobbpass stal kvinnan 16 chokladkakor och ett paket räkor. Kvinnan greps utanför butiken och dömdes för ringa stöld.


En 53-årig kvinna jobbade på en Coop-butik i Lund, där hon även stal varor efter sitt avslutade jobbpass. I domen, som Nyheter24 tagit del av, står det att kvinnan under dagen jobbat med att dela ut smakprov till alla kunder i butiken. När hennes jobbpass tog slut vid klockan 18 så plockade hon på sig lite varor innan hon gick.

Stal 16 chokladkakor och ett paket räkor från Coop

Efter jobbpasset plockade kvinnan på sig 16 chokladkakor, ett paket räkor, ett paket glass och toalettpapper. Chokladen och räkorna la hon i en öppen kasse med en tröja över, för att skydda produkterna från värme.

Kvinnan gick sedan till kassan, men betalade endast för toalettpappret och glassen. Hon tänkte att glassen skulle klara sig utan att skyddas från värmen, till skillnad från chokladen och räkorna. 

Utanför butiken blev kvinnan påkommen med att ha stulit choklad och räkor till ett sammanlagt värde av 475 kronor. Kvinnan menar att det var ett misstag och att hon glömde betala för räkorna och chokladkakorna. Hon hävdar att hon inte hade uppsåt att stjäla varorna. Hon hade pengar och betalade för de glömda varorna efter att hon greps, precis utanför butiken.

Annan anställd höll ett extra öga på kvinnan

Den som kom på henne utanför butiken var en man som jobbat i butiken i nästan 13 år, med att förhindra stölder, hjälpa till vid bråk och utföra gripanden. Han hade hållit ett extra öga på kvinnan i butiken, då han vid ett tidigare tillfälle sett henne ta påsar.

Mannen hade följt efter henne några minuter i butiken och iakttog då hur hon stoppade ner räkor och choklad i en påse och täckte varorna. När kvinnan greps började hon att gråta och blev väldigt upprörd.

Den 4 augusti dömdes kvinnan för ringa stöld enligt åtalet och ska betala 40 dagsböter om 70 kronor. Kvinnan har till den 25 augusti 2023 på sig att överklaga domen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!