Man stal ölkorv och choklad från Coop.
Man stal ölkorv och choklad från Coop. - Foto: Jessica Gow/TT/Stella Pictures

28-årig man stal choklad och ölkorv – skadades i visitationsrummet och svimmade

En 28-årig man stal choklad och ölkorv på Coop. I visitationsrummet ska hans huvud ha blivit dunkat mot en vägg av en ordningsvakt. Detta ska ha orsakat en mindre hjärnskakning.


En 28-årig man befann sig på Coop i Östersund den 9 augusti, där ska han ha tagit choklad och ölkorv till ett värde av 33 kronor. I domen som Nyheter24 tagit del av har mannen uppgett följande: 

Han ska ha varit på Coop, innan han skulle med sin buss. Han scannade sina varor i snabbkassan, vilket han inte brukar göra. Han hade bråttom och trodde att han hade blippat alla varor. Men när han gick genom grindarna blev han stoppa av en väktare.

Mannen fick hjärnskakning

Mannen blev då tagen till ett visitationsrum, där en ordningsvakt ska ha smällt hans huvud mot en vägg. Mannen blev yr och illamående i rummet. När polisen kom bad mannen dem ta ett foto av hans bula, vilket de inte gjorde.

Mannen blev senare avsläppt i en park, där han uppger att han ska ha svimmat på en bänk. En vän ska ha hjälpt mannen till akuten, där han blev diagnostiserad med en mindre hjärnskakning. Mannen förnekar brott och hade vid huvudförhandlingen med sig ett intyg från akutmottagningen vid Östersunds sjukhus, samt ett foto av en huvudskada. 

Mannen döms för ringa stöld

Tingsrätten anser att brottet redan var fullbordat vid det tillfället mannen påstår att han skadats. Mannen dömdes för ringa stöld den 7 september med påföljden 30 dagsböter om 60 kronor, vilket blir totalt 1 800 kronor.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!