Emma och Alexander bryter ihop när de ser sitt nya hus i Husköp i blindo.
Emma och Alexander bryter ihop när de ser sitt nya hus i Husköp i blindo. - Foto: Skärmavbild TV3

Emma och Alexander bryter ihop när de ser sitt nya hus: "Ville bara gråta"

Paret ​Emma och Alexander låter experterna i TV3:s "Husköp i blindo" köpa en villa till dem för alla sina besparingar. Men saker blir inte riktigt som de tänkt sig, och när paret för första gången får se sitt nya hus brister det.


Den 19 september har "Husköp i blindo" premiär på TV3 och Viaplay. Ett program som leds av programledaren Carin da Silva och går ut på att deltagarna i varje avsnitt låter experter hitta det perfekta drömhemmet till dem.

Husköp i blindo: Emma och Alexanders vill bo större

I premiäravsnittet får vi möta paret Emma, 29, och Alexander, 32, som bor i en tvårums lägenhet i Katrineholm, men drömmer om något större. I lägenheten får paret inte plats med sin träningscykel och köket är för avstängt från vardagsrummet, som är en social yta för dem.

När experterna frågar vad Emmas drömhus är svarar hon:

– Jag drömmer kanske om en stor villa från 30-talet med knarrande trägolv och punchveranda och stor trädgård med äppelträd.

Foto: Skärmavbild TV3

Parets tre krav på sitt nya hem

I dagsläget upplever paret att deras lägenhet är för liten och för långt i från deras jobb. Det nya drömhuset köps därför i Norrköping. Parets budget är 5,1 miljoner kronor och de har tre krav som experterna måste ta hänsyn till, sen har de fria händer.

1. Huset ska inte ligga för nära en trafikerad väg

2. Det ska vara öppet mellan kök och vardagsrum

3. Paret vill ha ett träningsrum

Det är programledaren Carin da Silva, inredningsexperten Lena Nyholm och en av Sveriges främsta inom fastighetsaffärer, Sebastian Stojanovics ansvar att se till att paret får sitt drömhus.

Foto: Skärmavbild TV3

Starka reaktioner när Emma och Alexander får se sitt hus för första gången

När Emma och Alexander får ta av sig ögonbindlarna och ser sitt nyköpta hus i Norrköping för första gången brister det för paret. Det är inte alls vad de tänkt sig.

Huset paret lagt alla sina besparingar på visar sig vara en villa byggd på 70-talet, där inget har förändrats sedan dess.

– När jag tog av mig ögon bindeln, jag ville bara gråta. Redan där blev det liksom inte bra, säger Emma i programmet.

Och ju mer de går runt i huset desto mer förskräckta blir paret över vad de egentligen har köpt.

– Det här var verkligen äckligt, det lutkar inte så fräscht, säger paret när de går in husets enda i badrum.

Foto: Skärmavbild TV3

70-talsvillan renoveras och inreds i Husköp i blindo

Till slut är huset renoverat och inrett och redo att flyttas in i. Och man kan säga att paret blev minst sagt chockade över vilken förvandling experterna gjort.

Foto: Skärmavbild TV3

Vill du veta hur det går för Emma och Alexanders drömhus? Husköp i blindo sänds på tisdagar klockan 21.00 på TV3 och Viaplay.

/
TV3
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!