I dag fyller 15 år
I dag fyller 15 år - Foto: Nyheter24

HURRA – Nyheter24 fyller 15 år: "Vi ska bli störst"

I dag, lördag 30 september 2023, var det exakt 15 år sedan Nyheter24 gick live.


Sedan starten 2008 har Nyheter24 gått från betvivlad uppstickare till en av Sveriges största digitala nyhetsmedier. Med tiden, och inte minst under de senaste fem åren, har sajten genomgått en varumärkesresa och breddat såväl målgrupp som innehåll. 

I dag publiceras det uppåt 1 500 artiklar på sajten varje vecka och vi varvar de största nyhetshändelserna med ekonomi, krim och en ständig bevakning av makthavare, företag och influencers. 

– Målet är att Nyheter24 ska bli den enda nyhetssajt läsaren behöver, vi ska bli störst, säger Mathilda Lundqvist, ställföreträdande chefredaktör och ansvarig utgivare på Nyheter24.

Nyheter24 är Sveriges fjärde största nyhetssajt online

När Reuters släppte sin "Digital News Report" i juni 2023 stod det klart att Nyheter24, för andra året i rad, knipit platsen som det fjärde största skrivna, nationella nyhetsmediet i Sverige – med högre räckvidd än både Svenska Dagbladet och Sveriges Radio Nyheter. 

– Jag får ofta höra att "man ser Nyheter24 överallt", men vad många inte vet är att vi egentligen är en väldigt liten redaktion till antalet. Att ett tiotal personer lyckas nå ut till så många är otroligt, jag är väldigt stolt. Vi har en samhörighet och teamkänsla jag har svårt att tro existerar hos konkurrenterna, säger Lundqvist.

Foto: Reuters

Siktet är inställt på att jaga ikapp Dagens Nyheter, och så småningom även de stora kvällstidningarna. 

– Historiskt sett har Nyheter24 fått kriga för en plats i finrummet. Nu fyller vi moppe och är större än många konkurrenter vi tidigare jagat. Det skulle jag säga är det bästa erkännandet av dem alla, säger Lundqvist.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!