I dag fyller 15 år
I dag fyller 15 år - Foto: Nyheter24

HURRA – Nyheter24 fyller 15 år: "Vi ska bli störst"

I dag, lördag 30 september 2023, var det exakt 15 år sedan Nyheter24 gick live.


Sedan starten 2008 har Nyheter24 gått från betvivlad uppstickare till en av Sveriges största digitala nyhetsmedier. Med tiden, och inte minst under de senaste fem åren, har sajten genomgått en varumärkesresa och breddat såväl målgrupp som innehåll. 

I dag publiceras det uppåt 1 500 artiklar på sajten varje vecka och vi varvar de största nyhetshändelserna med ekonomi, krim och en ständig bevakning av makthavare, företag och influencers. 

– Målet är att Nyheter24 ska bli den enda nyhetssajt läsaren behöver, vi ska bli störst, säger Mathilda Lundqvist, ställföreträdande chefredaktör och ansvarig utgivare på Nyheter24.

Nyheter24 är Sveriges fjärde största nyhetssajt online

När Reuters släppte sin "Digital News Report" i juni 2023 stod det klart att Nyheter24, för andra året i rad, knipit platsen som det fjärde största skrivna, nationella nyhetsmediet i Sverige – med högre räckvidd än både Svenska Dagbladet och Sveriges Radio Nyheter. 

– Jag får ofta höra att "man ser Nyheter24 överallt", men vad många inte vet är att vi egentligen är en väldigt liten redaktion till antalet. Att ett tiotal personer lyckas nå ut till så många är otroligt, jag är väldigt stolt. Vi har en samhörighet och teamkänsla jag har svårt att tro existerar hos konkurrenterna, säger Lundqvist.

Foto: Reuters

Siktet är inställt på att jaga ikapp Dagens Nyheter, och så småningom även de stora kvällstidningarna. 

– Historiskt sett har Nyheter24 fått kriga för en plats i finrummet. Nu fyller vi moppe och är större än många konkurrenter vi tidigare jagat. Det skulle jag säga är det bästa erkännandet av dem alla, säger Lundqvist.

Senaste nytt

Postnords senaste förändring: Blir ännu långsammare

Längdskidåkarens avslöjande: "Alla ligger med alla"

Kärleken spirar inom längdskidåkningen. I en intervju avslöjar nu poddprofilerna och längdskidåkarna James Clugnet och Mika Vermeulen om en chockernade upptäckt efter OS 2018.

Guldet nästan rekorddyrt

Guldpriset på världsmarknaden närmar sig historiska rekordnivåer efter ytterligare prisuppgångar. Efterfrågan ökar på grund av geopolitisk oro och osäkerhet kring framtida ränteläget i världen.

Jacke om Alectas nya avhopp: "Kan inte greppa det"

Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke förstår inte varför Alectas nytillträdda ordförande Carina Åkerström hoppar av. Jag kan inte riktigt greppa det, säger han och lägger därmed i praktiken skulden på henne för de fiaskoartade turerna i tjänstepensionsjätten.

Inga genombrott i fredssamtal om Gaza

1 timme sedan
Den senaste samtalsrundan om vapenvila i Gaza har avslutats i Kairo – utan genombrott. I Gaza fortgår striderna, med rapporter om ett 20-tal döda under en israelisk attack mot staden Khan Yunis.

Polisen i Borlänge rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Ett företag i Borlänge har utsatts för en stöld", skriver polisen på sin hemsida.