Tisdag 15 Jun
Stockholm

Sd vill skicka fångar till Ryssland

Och om alla fångar inte får plats i svenska fängelser kan han tänka sig att leasa celler i Ryssland.
1 av 2
Och om alla fångar inte får plats i svenska fängelser kan han tänka sig att leasa celler i Ryssland. Foto: FREDRIK PERSSON/AP/Scanpix
Sd-ledaren Jimmie Åkesson vill att 12-åringar ska kunna dömas i svenska domstolar.
2 av 2
Sd-ledaren Jimmie Åkesson vill att 12-åringar ska kunna dömas i svenska domstolar. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill skicka svenska fångar till ryska fängelser. Och kräver samtidigt att straffmyndighetsåldern sänks till tolv år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I Nyhetsmorgons partiledarutfrågning i TV4 berättade sverigedemokraternas Jimmie Åkesson att han vill sänka straffmyndighetsåldern så att 12-åringar ska kunna dömas till fängelse.

Han avslöjade också att han vill leasa platser i ryska fängelser och skicka dit interner som dömts till straff i Sverige.

– Jag tycker inte som ofta framhålls i debatten att ett skäl till att inte ha ordentliga straff är att vi har platsbrist på svenska fängelser.

Sd-ledaren svävar dock lite på målet om huruvida förslaget är ett "retoriskt grepp" eller helt allvarligt menat. Pressad av programledarna säger han till slut:

– Det är på allvar. Det viktigaste är att vi bygger ut så att vi har plats för alla förbrytare i svenska fängelser. Men det är klart att vi skulle kunna leasa fängelseplatser utomlands också om vi saknar plats.

Se inslaget i TV4:s Nyhetsmorgon här:

Kommentera
Kopiera länk
Dela