Onsdag 21 Apr
Stockholm

Mona Sahlin: Reinfeldts jobb att bilda regering

1 av 2
2 av 2

Oppositionsledaren Mona Sahlin menar att pressen att hantera sverigedemokraterna som vågmästare nu ligger på statsminister Fredrik Reinfeldt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

S-ledaren Mona Sahlin blev inte statsminister och hennes parti gjorde sitt sämsta valresultat på mycket länge. Men hon har inte tillkännagett sin avgång än - det parlamentariska läget är mycket osäkert, konstaterar hon.

Enligt de preliminära prognoserna ser sverigedemokraterna ut att bli vågmästare mellan blocken. Och Sahlin tycks inte vara helt säker på att moderatledaren Fredrik Reinfeldt kan sitta kvar som statsminister särskilt länge.

– De borgerliga är riksdagens största minoritet och nu får Fredrik Reinfeldt frågan om han vill bilda regering. Och han måste svara på den frågan.

Sahlin påminner om historien - när den borgerliga minoritetsregeringen under statsminister Carl Bildt hade att tampas med Ny demokrati i riksdagen.

– Svenska folket har dåliga erfarenheter av borgerliga minoritetsregeringar.

– Nu är det upp till Fredrik Reinfeldt att visa hur han vill styra Sverige utan att sverigedemokraterna får politiskt inflytande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela