Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Reinfeldt är statsminister - resten är piss

- 20/09/2010, 16:20 -
Camilla Lindberg (fp) känner sig nedslagen över sverigedemokraternas frammarsch.

Camilla Lindberg (fp) känner sig nedslagen över sverigedemokraternas frammarsch.

Linda Forsell/Scanpix

Camilla Lindberg är uppgiven och ledsen över att ha förlorat sin riksdagsplats med en hårsmån.

Camilla Lindberg (fp) förlorade sin riksdagsplats i sin valkrets Borlänge. Det hade räckt med 7,3 procent men landade på 7,1. Sverigedemokraterna gick kraftigt fram i alla kommuner i Dalarna förutom Vansbro.

– Förutom att Reinfeldt fortfarande är statsminister så är allt piss faktiskt. Det är tråkigt, sverigedemokraterna har gått fram så starkt i Dalarna och man frågar sig varför vi inte reagerade bättre. Borlänge kommun har haft mycket invandring men det har inte förankrats från kommunens sida. Det är mycket flyktingar och ensamkommande barn från krigsdrabbade länder, och där har man blundat för något viktigt, säger Camilla Lindberg till Nyheter24.

Har du något önskescenario för situationen i riksdagen?

– Just nu är allt en stor cirkus och vi får avvakta och se vad som händer. Jag hoppas att det blir ett samarbete med miljöpartiet men det är för tidigt för att säga ännu. Gulan Avci (fp) och Fredrik Malm (fp) har också åkt ur riksdagen som är unga och drivna liberaler och det är väldigt tråkigt, tillägger Camilla Lindberg.

Om den närmsta framtiden vet Camilla Lindberg inte mycket:

– Jag kommer att lämna Borlänge ganska snabbt och flytta till Stockholm och söka nya jobb. Jag kommer inte att gå tillbaka till skolan, jag känner att jag är klar med det. Alexander Bard talar om att bilda ett liberalt parti, men jag är inte säker på att Sverige behöver ännu ett parti. Vi får se vad som händer, men först ska ja ta igen mig och slicka såren, avslutar Camilla Lindberg.