Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

6 citat som visar att jämställdhetsministern inte hör hemma på en feministkonferens

- 16/06/2014, 15:06 -
Solveig Horne

Solveig Horne

NTB scanpix

Att den norska jämställdhetsministern Solveig Horne bjöds in till jämställdhetskonferensen Nordiskt forum i helgen upprörde många. Inte minst med tanke på hennes tidigare uttalanden.

 1. ”Tjejer har också ett eget ansvar när det gäller våldtäkter, att inte hamna i de situationerna och våldtäkterna beror till stor del på invandrade män med en medeltida kultur.” Källa.

Bildkälla: TT

2. "Funderar på om det är så bra att förskolor läser homoäventyr för små barn."Källa.

Bildkälla: Faksimil Twitter

3. Om att minska stödet till HBT-grupper: ”Diskrimineringslagen upprätthåller rättigheterna, och vi behöver inga egna organisationer för att bevaka dessa gruppers rättigheter”Källa.

Bildkälla: TT

4. ”Transpersoner måste sorteras under patientlagstiftningen, det är där de hör hemma”Källa.

Bildkälla: TT

5. ”Medan halva regeringen jobbar för jämställdhet jobbar den andra halvan med att hämta män från medeltida kulturer till Norge. Resultatet gynnar definitivt inte norska kvinnor”Källa.

Bildkälla: TT

6. "Jag ångrar mig inte. Jag står för det jag har sagt."Källa.

Fotnot: Horne slog dock till slut fast att "ett nej är ett nej" vid våldtäkter och att förövaren alltid är ansvarig. Vilket dock följdes av att "alla har ett ansvar för vilka situationer man hamnar i".