- Foto: Nyheter24

Vill du kommentera hos Nyheter24? Här är reglerna som gäller

Vi på Nyheter24 älskar när ni som läser kommenterar och engagerar er. Men tänk på att göra det på ett respektfullt sätt också!


Diskussionsklimatet på nätet är hårdare än någonsin, och varje dag tvingas vi på Nyheter24 radera mängder av kommentarer som är klart över gränsen. Vi har tröttnat på det nu, och kommer därför att bli ännu hårdare med vad vi raderar och vilka användare vi blockerar.

Egentligen är det ganska enkelt: om du uttrycker dig hatiskt, rasistiskt eller hotfullt kommer du att bli blockad från att kommentera hos oss.

Modereringen av kommentarer sker dels manuellt, men vi har även börjat använda oss av ett system som automatiskt hittar och raderar kommentarer som innehåller hot eller annat som inte ska finnas hos oss.

Vi på Nyheter24 tycker att det är viktigt att tillåta våra läsare att kommentera under artiklar och på våra facebookdelningar. Vi tycker att det tillför ytterligare en dimension till vad vi gör, och vi uppskattar verkligen att få veta vad ni som läsare tycker om allt mellan himmel och jord.

Det är därför vi alltid tillåter kommentarer, det är därför vi har en debattsida där vi dagligen släpper fram vanliga människor som skribenter, och det är därför vi väldigt ofta avslutar artiklar med frågor.

Men det finns gränser för vad man får skriva. Vissa tycks inte ha förstått det, och stämningen är ofta hård och ibland direkt hotfull. Vi kommer aldrig att acceptera det, och därför vill vi en gång för alla klargöra vad det är som gäller. De som inte respektera våra regler kommer att få sina kommentarer raderade och riskerar att bli blockerade från att kommentera i framtiden.

Tänk därför på att aldrig skriva rasistiska saker, aldrig hota eller uttrycka dig hotfull och aldrig vara sexistisk i det du skriver hos oss. Samma sak gäller med att kalla våra reportrar, debattartikelskribenter eller andra kommentatorer för fula saker.

Du förväntas också ha en schysst ton, uttrycka dig sakligt och hålla dig till ämnet som artikeln du kommenterar på berör.

För de allra flesta är det här inga konstigheter, men vi tänker inte låta ett fåtal rötägg förstöra för alla andra.

Välkommen att diskutera i våra kommentarsfält!

Senaste nytt

USA:s HD aviserar beslut i Trumpmål

1 timme sedan

Mordförsök i Södertälje

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern fördes under tidiga söndagskvällen till sjukhus i ambulans efter att ha blivit stucken med ett vasst föremål i centrala Södertälje. Mannen hittades utomhus.

Minst 12 döda när fängelse stormades

2 timmar sedan
Minst tolv människor dödades då väpnade gäng stormade det största fängelset i Haitis huvudstad Port-au-Prince i lördags. Många av de uppemot 4 000 intagna tros ha tagit sig ut.

Kung Harald är hemma i Norge

igår 23:06
Norges kung Harald har landat i Oslo.

Spaghetti och godis i USA:s nödpaket

igår 22:00
USA släppte ned 38 000 mål mat till Gaza i lördags. Nu avslöjar Jerusalem Post vad hjälpen bestod av.

Kvinna hittad död – man misstänkt för mord

igår 21:18
En äldre kvinna hittades död av ambulanspersonal i en bostad i Jönköping på söndagseftermiddagen. Polisen gör bedömningen att hon kan ha utsatts för brott och utreder händelsen som mord.