Sedan i april har rattfyllerister kunnat få strafflindring om de gått med på att installera alkolås i bilen. Obs. Genrebild.
1 av 3
Sedan i april har rattfyllerister kunnat få strafflindring om de gått med på att installera alkolås i bilen. Obs. Genrebild. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Män mellan 18-50 år påväg till och från fester är överrepresenterade i statistiken över rattfyllor. Nu vill de ha hårdare tag i Danmark. Obs. Genrebild.
2 av 3
Män mellan 18-50 år påväg till och från fester är överrepresenterade i statistiken över rattfyllor. Nu vill de ha hårdare tag i Danmark. Obs. Genrebild. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Haverikommissionen i Danmark anser att det har varit alldeles för slappa tag med rattfyllerister. Obs. Genrebild.
3 av 3
Haverikommissionen i Danmark anser att det har varit alldeles för slappa tag med rattfyllerister. Obs. Genrebild. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Här vill man tvinga dömda rattfyllerister till alkolås i bilen

I Danmark vill man nu tvinga dömda rattfyllerister att ha i alkolås i sina bilar. Detta efter en statlig utredning som kräver hårdare tag mot påverkade förare.


Rattfyllerister står för många av trafikolyckorna som sker. I Danmark har man därför kommit på ett sätt för att minska återfallsförbrytare. Efter en utredning av Danmarks haverikommission föreslås det att dömda rattfyllerister ska tvingas ha alkolås i sina bilar, skriver danska TV2.

– Det är tydligt att alkohol är en medverkande orsak två av tre undersökta olyckor. Därför rekommenderar vi nu hårdare insatser mot att köra påverkad, säger Mette Fynbo som leder haverikommissionen till danska TV2.


Bild: TT

I Danmark har rattfyllerister sedan i april kunnat få mildare straff om de installerat alkolås i bilen men enligt Jyllands-Posten har endast sju personer gått med på det. Om de nya reglerna kommer att tillämpas är upp till politikerna.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde rattfyllerister tvingas till alkolås i bilen?
Tack för din röst!