1 av 2
- Foto: TT-montage
2 av 2
- Foto: TT Nyhetsbyrån / Erik Nylander/TT

​Har du ovanligt många spindlar hemma? Här är förklaringen

Just nu finns det extra många spindlar i svenska hem, men det är ingenting att oroa sig över: det finns en naturlig förklaring.


Att träffa på gigantiska spindlar i hemmet låter kanske inte så kul. Speciellt inte när vissa arter kan bli hela 12 centimeter långa.

Men ändå är det många svenskar som hittar fler spindlar än vanligt i hemmet så här års. Förklaringen är helt enkelt att september är spindlarnas parningsmånad, och att spindlar som resten av året håller sig gömda under golvet, under soffan eller på andra mörka och mysiga ställen, nu kommer fram för att hitta en partner.

Ja, likheterna mellan spindlarna och deltagarna Paradise Hotel är många, men hur ska man egentligen göra om man inte vill ha de små krypen i sitt hem? Det enklaste brukar vara att helt enkelt stänga av tv:n, men vill man vara på den säkra sidan kan det också vara bra att låsa dörren och gömma eventuell alkohol.

När det gäller spindlarna är det däremot bättre att bara bära ut dem till en bod eller ett uthus. Man ska dock akta sig för att släppa ut dem i naturen, för de flesta av arterna som bor i våra hem överlever inte i det fria.

Vill du läsa om spindelinvasionen på danska i stället? Då kan du kolla in på Metroxpress.

Gillar du spindlar? I så fall borde du inte dammsuga upp dem.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.