Torsdag 9 Dec
Stockholm

​Har du ovanligt många spindlar hemma? Här är förklaringen

1 av 2
2 av 2

Just nu finns det extra många spindlar i svenska hem, men det är ingenting att oroa sig över: det finns en naturlig förklaring.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att träffa på gigantiska spindlar i hemmet låter kanske inte så kul. Speciellt inte när vissa arter kan bli hela 12 centimeter långa.

Men ändå är det många svenskar som hittar fler spindlar än vanligt i hemmet så här års. Förklaringen är helt enkelt att september är spindlarnas parningsmånad, och att spindlar som resten av året håller sig gömda under golvet, under soffan eller på andra mörka och mysiga ställen, nu kommer fram för att hitta en partner.

Ja, likheterna mellan spindlarna och deltagarna Paradise Hotel är många, men hur ska man egentligen göra om man inte vill ha de små krypen i sitt hem? Det enklaste brukar vara att helt enkelt stänga av tv:n, men vill man vara på den säkra sidan kan det också vara bra att låsa dörren och gömma eventuell alkohol.

När det gäller spindlarna är det däremot bättre att bara bära ut dem till en bod eller ett uthus. Man ska dock akta sig för att släppa ut dem i naturen, för de flesta av arterna som bor i våra hem överlever inte i det fria.

Vill du läsa om spindelinvasionen på danska i stället? Då kan du kolla in på Metroxpress.

Gillar du spindlar? I så fall borde du inte dammsuga upp dem.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela