Så många dagar av ditt liv har du mens
Hur många dagar har man mens? Kanske fler än du tror - Foto: Shutterstock/TT(Montage)

Visste du att du har mens ungefär 2 400 dagar av ditt liv?

Att ha mens kan vara riktigt jobbigt, speciellt när man har mensvärk. Men har du någon aning om hur många dagar av ditt liv du har mens? Vi har gjort en ungefärlig uträkning.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Alla som har mens vet hur drygt det är när det väl är dags. Det ska köpas bindor, tamponger och vissa gånger värktabletter, choklad och en värmekudde till den där mensvärken. 

Inte nog med att det kostar pengar så är det faktiskt ganska energikrävande, för att gå och ha ont är aldrig kul. Men har du någonsin tänkt på hur länge du sammanlagt kommer att ha mens innan den försvinner och du hamnar i klimakteriet?

Hur länge har man mens?

Självklart går det inte att räkna ut exakt hur många dagar men om vi räknar på ett ungefär så kan man i alla fall få en liten överblick. 

Bildkälla: Shutterstock

När man är runt 12 till 14 år så är det som vanligast att man får sin mens för första gången och när man hamnar i klimakteriet, försvinner mensen vilket brukar vara runt 45-58 år.

När man har mens blöder de flesta mellan tre till sex dagar, så om vi räknar på någon som har mens i ungefär 40 år och blöder i snitt fem dagar varje månad. Då har man mens i 2 400 dagar, alltså runt 80 månader. 

Om vi räknar på någon som blöder i snitt fyra dagar varje månad i 40 år så hamnar vi på 1920 dagar.

Kanske är det inte det roligaste att läsa, men när vi ändå är inne på det kanske du vill läsa hur sjukt mycket det ungefär kostar att ha mens? Det kan du läsa mer om här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Hade du koll på det?
Tack för din röst!