Därför borde du aldrig använda din mobil i badrummet

- 20/01/2018, 08:08

Att ta med sig telefonen när man ska gå på toaletten är inte helt ovanligt. Men hur bra är det egentligen? Faktum är att det inte är bra alls och du borde typ sluta göra det med en gång.

Att ta med sig telefonen på toaletten är nog ganska vanligt och du har säkert gjort det mer än en gång. 

Antingen är det när man ska gå på toaletten eller så tar man med sig telefonen in när man duschar för att ha lite musik i bakgrunden. 

Men det är faktiskt inte så bra att ta med telefonen in på toaletten egentligen. För den höga luftfuktigheten kan orsaka vattenskador på din telefon. 

– Det beror på luftfuktigheten, om telefonen ligger på ett fuktigt ställe under en lång tid så är det helt klart en risk, säger Andrés Faina, som är lektor vid instutionen för datavetenskap vid IT-universitetet i Köpenhamn, till danska Dagens BT

Vatten är dåligt för din smartphone men även kondensen är dålig. Om det är varmt i rummet så finns det fukt i luften och även mer fukt på telefonen. 

Om du går ut och det är kallare så kommer vattnet kondensera och bilda små vattendroppar i telefonen som kan skada den, berättar Andrés. 

Därför bör du aldrig ta med telefonen till badrummet om du ska bada. Det eftersom risken för att fukt och ånga kan ta sig in på insidan av skärmen finns.  Speciellt om du sedan går ut med telefonen och det är vinter. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Använder du telefonen på toaletten?