Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

12 av de mest oväntade sätten folk har blivit miljardärer på

- 29/01/2018, 07:46 -

Det finns drygt 2 000 dollarmiljardärer runt om i världen, enligt affärstidningen Forbes. Men inte alla har gått samma väg för att nå dit. Här är några kanske lite mer överraskande sätt som folk blivit miljardärer på.

Under förra året fanns det 2 043 stycken dollarmiljardärer runt om i världen. Det är en ökning med 13 procent om man jämför med 2016, enligt den amerikanska affärstidningen Forbes.

Nu har Expertvalet, en marknadssajt för företag, sammanställt och analyserat uppgifterna från Forbes lista över dollarmiljardärer, men också från rapporten "What Makes a Billionaire?" från företaget Aaron Wallis Sales Recruitment.

Vad resultatet visar är några, kanske lite överraskande, saker som gjorde att dessa miljardärer faktiskt blev rika en gång i tiden och hur deras karriärer började.

Rik
Bildkälla: Pexels

I listan för de mer överraskande inkomstkällorna hos förra årets miljardärer hittar vi bland annat företag för blöjor, sojasås och gummihandskar.

Mest oväntade sätten att bli miljardär
Bildkälla: Skärmdump/expertvalet.se

En annan grej som kan vara intressant att kika på är hur miljardärernas karriärer började, alltså vad som var deras första jobb.

I den listan hittar vi kanske lite mer väntade yrken.

Så började karriären för miljardärerna
Bildkälla: Skärmdump/expertvalet.se

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vill du också bli miljardär?