Tisdag 15 Jun
Stockholm

Företaget bakom leksaksjättarna BR och Toys R Us går i konkurs

BR-leksaker
Bolaget bakom de populära leksaksaffärerna Toys R Us och BR-leksaker går i konkurs. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT, Staffan Löwstedt / Svd / TT

Bolaget Top-Toy som ligger bakom leksaksjättarna BR och Toys R Us har ansökt om konkurs. Anledningen beror dels på den dåliga julhandeln.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Slutet för leksaksjättarna BR och Toys R Us i Norden är kommen. Det meddelade leksakskoncernen Top-Toy, som är hjärtat bakom de populära affärerna, under fredagen. Bolaget har tidigare bergärt att genomgå rekonstruktion, men efter en misslyckad julhandel har de nu alltså begärt konkurs

"Vi har kommit långt och vår rekonstruktionsplan var godkänd av kreditgivare och domstolen. Vi har arbetat dygnet runt för att få till ett ramverk för rekonstruktionen av Top-Toy. Men tyvärr har vi blivit tvungna att inse att vi inte kan fortsätta på grund av den svaga julhandeln", säger Per Sigvardsson, som är VD för Top-Toy, i ett pressmeddelande.  

Ändrade lekvanor bland barnen 

Ett av skälen bakom Top-Toys konkurs ska vara barnens ändrade lekvanor. Även den ökade digitaliseringen och fler konkurrenter sägs ligga bakom kraschen. 

Några butiker kommer att hålla öppet fram till nyårsafton, så att kunder har möjlighet att byta varor. Mer information om vilka butiker som kommer att hålla öppet några dagar till kan du se här och på butikernas hemsidor. 

Har du köpt ett presentkort som är köpt den 30 november eller senare kommer du att få pengarna tillbaka. Brukar du handla leksaker på BR eller Toys R Us?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela