Här är de farligaste destinationerna i världen.
Här är de farligaste destinationerna i världen. - Foto: Pixabay

Här är länderna som är farligast att besöka under 2019

Vissa länder bör man undvika att resa till, men vilka är dem? Nyheter24 har listat de områden du inte borde boka en flygbiljett till.


Snart är det dags för sommar och semester och har du inte bokat en resa så är det hög tid att göra det nu. Men vart ska du åka någonstans? Och var kan man känna sig säker? Nyheter24 har listat länderna som du bör undvika att åka till med hjälp av Far & Wide.

Mexiko

Bildkälla: Chris Arias/AP/TT

Många delar av Mexiko är turistvänliga, men det finns också flera områden som du bör undvika att åka till. Det har berättats ett antal skräckinjagande historier genom åren som kidnappning, kartellkrig och droger. Och det är framförallt de mexikanska staterna Michoacán, Tamaulipas, Sinaloa och Guerrero som du ska akta dig för.

Venezuela

Bildkälla: Ariana Cubillos/AP/TT

Få har väl undgått att det pågående politiska läget i Venezuela har gjort det oroligt i landet. Just nu är kriminaliteten väldigt hög, sjukvården krisar och demonstrationerna pågår mot styret i det sydamerikanska landet. Eftersom situationen är så pass prekär så väljer många av landets medborgare att söka asyl till andra länder.

Delar av Afrika

Bildkälla: Farah Abdi Warsameh/AP/TT

I ett flertal länder i Afrika pågår det allt från krig och svält till politiskt kaos. I Somalia rapporteras det om att man i skolor, som används som "kulturella rehabiliteringsanläggningar", håller människor mot sin vilja med våldsamma övergrepp. 

Mali är också ett land du bör undvika. I landet har terrorister och väpnade grupper attackerat och kidnappat människor på nattklubbar, restauranger och hotell.

Akta dig också för att resa till Sydsudan, Centralafrikanska republiken och Libyen. 

Vissa länder i Mellanöstern

Bildkälla: Rahmat Gul/AP/TT

Krig har präglat många länder i Mellanöstern under en lång tid. Länder som Iran, Jemen, Irak, Syrien och Afghanistan är därför destinationer som du bör undvika att resa till. Den religösa friheten existerar knappt i dessa länder och i Jemen siktar terrorister ofta in sig på allmänna platser som shoppingcentrum och lokaltrafiken.

Indonesien

Bildkälla: AP/TT

Även fast många öar i Indonesien är säkra för turister så finns det flera områden man bör akta sig för. Det finns terroristgrupper i landet, men det som drabbar Indonesien allra värst är naturkatastrofer. Allt från tsunamis till jordbävningar har drabbat landet genom åren. 

Besökare rekommenderas även att vara försiktiga på nattklubbar och barer, i shoppingområden och på restauranger.

Håll utkik i de europeiska storstäderna

Bildkälla: Pixabay

Terrorismen har ökat kraftigt i många av våra europeiska storstäder under de senaste åren. Städer som London och Paris har frekvent drabbats av terrordåd. Men även i städer som Nice, München och Manchester kan man vara aktsam när man är på besök.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Känner du dig säker när du är ute och reser?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera skadade i Västerås

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.