Här är de farligaste destinationerna i världen.
Här är de farligaste destinationerna i världen. - Foto: Pixabay

Här är länderna som är farligast att besöka under 2019

Vissa länder bör man undvika att resa till, men vilka är dem? Nyheter24 har listat de områden du inte borde boka en flygbiljett till.


Snart är det dags för sommar och semester och har du inte bokat en resa så är det hög tid att göra det nu. Men vart ska du åka någonstans? Och var kan man känna sig säker? Nyheter24 har listat länderna som du bör undvika att åka till med hjälp av Far & Wide.

Mexiko

Bildkälla: Chris Arias/AP/TT

Många delar av Mexiko är turistvänliga, men det finns också flera områden som du bör undvika att åka till. Det har berättats ett antal skräckinjagande historier genom åren som kidnappning, kartellkrig och droger. Och det är framförallt de mexikanska staterna Michoacán, Tamaulipas, Sinaloa och Guerrero som du ska akta dig för.

Venezuela

Bildkälla: Ariana Cubillos/AP/TT

Få har väl undgått att det pågående politiska läget i Venezuela har gjort det oroligt i landet. Just nu är kriminaliteten väldigt hög, sjukvården krisar och demonstrationerna pågår mot styret i det sydamerikanska landet. Eftersom situationen är så pass prekär så väljer många av landets medborgare att söka asyl till andra länder.

Delar av Afrika

Bildkälla: Farah Abdi Warsameh/AP/TT

I ett flertal länder i Afrika pågår det allt från krig och svält till politiskt kaos. I Somalia rapporteras det om att man i skolor, som används som "kulturella rehabiliteringsanläggningar", håller människor mot sin vilja med våldsamma övergrepp. 

Mali är också ett land du bör undvika. I landet har terrorister och väpnade grupper attackerat och kidnappat människor på nattklubbar, restauranger och hotell.

Akta dig också för att resa till Sydsudan, Centralafrikanska republiken och Libyen. 

Vissa länder i Mellanöstern

Bildkälla: Rahmat Gul/AP/TT

Krig har präglat många länder i Mellanöstern under en lång tid. Länder som Iran, Jemen, Irak, Syrien och Afghanistan är därför destinationer som du bör undvika att resa till. Den religösa friheten existerar knappt i dessa länder och i Jemen siktar terrorister ofta in sig på allmänna platser som shoppingcentrum och lokaltrafiken.

Indonesien

Bildkälla: AP/TT

Även fast många öar i Indonesien är säkra för turister så finns det flera områden man bör akta sig för. Det finns terroristgrupper i landet, men det som drabbar Indonesien allra värst är naturkatastrofer. Allt från tsunamis till jordbävningar har drabbat landet genom åren. 

Besökare rekommenderas även att vara försiktiga på nattklubbar och barer, i shoppingområden och på restauranger.

Håll utkik i de europeiska storstäderna

Bildkälla: Pixabay

Terrorismen har ökat kraftigt i många av våra europeiska storstäder under de senaste åren. Städer som London och Paris har frekvent drabbats av terrordåd. Men även i städer som Nice, München och Manchester kan man vara aktsam när man är på besök.

/
Känner du dig säker när du är ute och reser?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Macy's planerar att stänga var tredje butik

Ung man på Grönland åtalas för 14 mordförsök

Flera personer skadades när en helikopter blev beskjuten – och sedan riktades skott mot människor på gatan. En ung man åtalas för att ha försökt mörda totalt 14 personer på södra Grönland, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau och tidningen Sermitsiaq.

Grottor av plast ska rädda sälungar i Östersjön

Vikaresälens ungar blir hemlösa när Östersjöns isar krymper. Nu testas att bygga grottor av plast och plywood för att få ungarna att överleva i ett allt varmare klimat.

Vimmerby: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Rv40 i höjd med Nosshult.", skriver polisen på sin hemsida.

Skola mister tillståndet – kan tvingas stänga

Skolinspektionen drar in tillståndet för Båktorp AB, som driver Båktorp skola i Nyköping. Skolan tar emot elever i behov av särskilt stöd i ett mindre sammanhang. Beslutet, om det står sig, innebär att ett 60-tal högstadieelever måste få plats på andra skolor från och med nästa läsår.

Äldre man dog i villabrand – misstänks för mord på sin fru

Två personer dog och två hemtjänstanställda skadades allvarligt i en villabrand i Kungsbacka i början av februari.