- Foto: Janerik Henriksson/TT

Störningar hos operatören Tele2: "Vi jobbar intensivt"

​Under måndagskvällen drabbades teleoperatören Tele2 av stora störningar på nätet. Operatören jobbar med störningarna men både företags- och privatkunder drabbas.


Stora störningar på hela nätet och ja, det påverkar otroligt många kunder hos operatören. När felet och problemet kan vara löst är fortfarande oklart.

– Det är en fortsatt driftstörning på telefoni, vilket innebär att man kan uppleva begränsad framkomlighet när man ska ringa, säger Louise Ekman, presstalesperson på Tele2, rapporterar Aftonbladet.

Tele2 jobbar intensivt för att lösa störningarna.

– Vissa åtgärder har gett positiva resultat. Vi jobbar fortsatt intensivt för att alla kunder ska få full funktionalitet och ser en liten ljusning, fortsätter Ekman.

Så ringer du SOS

De som är kund hos Tele2 kan med sitt sim-kort inte ens komma i kontakt med SOS Alarm för tillfället – om så skulle behövas.

Men det finns ett sätt att nå nödcentralen ändå. 

– Har man Tele2 och behöver ringa 112, så kan man ta ut sitt simkort och sedan ringa utan simkort. Då kommer man fram, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS Alarm, till Aftonbladet.

Artikeln uppdateras.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du Tele2?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens vägg har rasat

En bit av en vägg i byggnaden Børsen i Köpenhamn har rasat, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff. Det var väntat, säger han.