Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är misstaget vi gör när vi tvättar våra underkläder

- 17/07/2019, 16:22

Vissa tvättar sina kalsonger och trosor i 30 eller 40 grader, men det är tyvärr ett misstag. Tvättar man inte i minst 60 grader så riskerar du nämligen att få bajsbakterier på dina andra kläder eller tyger!

Många av oss försöker tänka på miljön när vi tvättar våra kläder genom att sätta tvättmaskinen på 30 eller 40 grader. Men det kanske många inte tänker på är att våra underkläder måste rengöras i minst 60 grader.

En hälsoexpert har nämligen uttalat sig i frågan och menar på att flera av oss faktiskt går runt i skitiga trosor och kalsonger. Usch!

Bajsbakterier kan sprida sig till andra plagg

Tvättar du inte i 60 grader så dödas inte bakterierna nämligen, vilket gör att de fortfarande finns kvar i klädesplaggen. Och du bör även tänka på att tvätta underkläderna separat, annars kan bakterierna sprida sig till andra plagg eller tyger.

– Tvätta inte trosorna tillsammans med kökshanddukarna i för låg temperatur, eftersom det kan finnas bajsbakterier i dina trosor och det vill du inte ha det nära ditt kök, säger Dr. Lisa Ackerley till Daily Mirror.

Så under hela den här tiden har vi trott att vi har på oss rena underkläder, men i verkligheten så har det varit det motsatta. Blä!

Tvättmaskin
Tvätta underkläderna i minst 60 grader. För din skull! Bildkälla: Pixabay
Tvättar du dina underkläder i 60 grader?