Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här flinar terrormisstänkte Philip Manhaus i rättssalen

- 12/08/2019, 14:37 -

Den misstänkte norrmannen Philip Manhaus, 21, har begärts häktad för terroristbrott och mord efter moskéattacken i Bearum, Norge. På bilderna ser man hur hans mörbultade ansikte ler i rättssalen i Oslo.

Den 21-årige norrmannen, Philip Manshaus, är misstänkt för terroristbrott , efter attacken mot moskén i Bearum, Norge, och för mord på sin 17-åriga styvsyster. Mannen har nekat till brotten. 

Nu vill Åklagarmyndigheten att den misstänkte ska häktas i fyra veckor med restriktioner som besök- och postförbud, samt isolering. 

Philip Manshaus anlände till domstolen under 12-tiden, enligt VG. Han har tidigare gått med på att bli fotograferad i rättssalen. 

Flinade i rättssalen

När han leddes in i salen var hans ansikte fullt av blåtiror och svullnader. Den terrormisstänkte norrmannen ska sedan ha sett sig om under häktesförhandlingen och flinat, enligt VG.

Philip Manshaus
Philip Manshaus ler under rättsalen. Bildkälla: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Avfyrade flera skott i moskén

Den omtalade attacken mot moskén skedde i lördags, då han ska ha gått in i lokalen klockan 16 med två skjutvapen. Philip Manshaus ska ha avfyrat flera skott – dock ska ingen ha skadats allvarligt under händelsen.

Två medlemmar i församlingen lyckades avväpna mannen och hålla fast honom tills polisen anlände till platsen. 

Samma kväll hittades styvsystern död i Philip Manshaus bostad, enligt Dagbladet.

Polisens utredning visar på att norrmannen har högerextrema kopplingar.

Philip Manshaus
Norrmannen är misstänkt för mord och terrorbrott. Bildkälla: Cornelius Poppe / NTB scanpix/TT