Värmen kommer tillbaka till Sverige
Värmen återvänder till landet under helgen. - Foto: HOSSEIN SALMANZADEH/TT, pngimg.com, emojiisland.com

Supervärmen: Då kommer sommarvädret till Sverige igen

Under helgen återvänder värmen till stora delar av landet. Vi kan komma att se temperaturer stiga över tjugograderstrecket!


Det har varit minst sagt rätt kallt under den senaste tiden och man har fått klä på sig rätt ordentligt för att inte frysa fötterna av sig. Och det svala vädret fortsätter tyvärr fram till fredagen.

– Just nu har vi nordliga vindar som har kommit in över Sverige, vilket har gjort att vi har haft lite svalare väder, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI, till Nyheter24.

Värmen återvänder

Men nu är det slut på kylan för till helgen kommer värmen äntligen tillbaka!

– Under helgen så kommer det in varmare luft över landet och vi kommer få se lite mer sommarliknande väder. Temperaturerna kommer stiga upp emot mot 20 grader på flera håll, säger Ohlsson.

Det är främst i de ostligare delarna av Götaland och Svealand, samt vid södra Norrlands kust som det varma vädret kommer till. Framförallt är det städer som Gävle, Uppsala, Norrköping och Kalmar som får de högsta temperaturerna.

Kyligare i norr

Samtidigt blir det lite kyligare i vissa delar av Lappland, där det finns risk för snö.

– Mer moln förekommer i de norra delarna av Lappland. Det kommer in nederbörd under lördagen och söndagen – regn som kan innehålla snö. Vi ser ostadigare väder och kyligare temperaturer. Där kan det bli temperaturer mellan 0 –10 grader. Men övriga delar av landet så är det sol som gäller, säger Ohlsson.

Annars är det shortsväder som gäller?

– Det ser det ut att kunna bli. 20 grader och ganska lugna vindar. Det blir shorts- och t-shirt-väder.

20 grader och sol väntas till helgen i flera delar av landet. Bildkälla: Johan Nilsson/TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Längtar du till helgen?
Tack för din röst!