Jeff Bezos ex-fru MacKenzie skänker 15 miljarder: "Tveklöst"

MacKenzie Scott, tidigare Bezos, går nu ut med att hon donerar 15 miljarder kronor till olika jämställdhetsorganisationer. För henne är det uppenbart att hennes inkomster bör gå tillbaka till samhället.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

2019 skiljde sig Amazon-grundaren och världens rikaste man Jeff Bezos med sin fru MacKenzie Bezos.

Då låg MacKenzie på tredje plats över världens rikaste kvinnor, en plats hon inte planerat att stanna på då hon tidigare sagt att hon velat skänka en stor del av sina förmögenheter till välgörenhet.

Bildkälla: Evan Agostini/TT

Donerar för jämlikhet

I en artikel på Medium delar hon med sig av flera organisationer hon valt att donera pengar till, bland annat HBTQ-relaterade organisationer, anti-rasism-och jämlikhetsorganisationer och så vidare. Hon delar även med sig av organisationer hon under kommande år planerar att skänka ytterligare pengar till.

"Enligt mig är det tveklöst att en persons rikedom är resultatet av gemensamma ansträngningar, och sociala strukturer kan utgöra möjligheter för vissa, men hinder för oräkneligt många andra”, skriver hon bland annat.

15 miljarder kronor

Hela 1,7 miljarder dollar – motsvarande 15 miljarder kronor, har MacKenzie, som nu bytt efternamn till gamla familjenamnet Scott, hittills donerat, skriver Dina Pengar.

Summan är saftig, men det är ingenting som kommer att sätta henne i en ekonomisk kris. Tack vare att Amazon briljerat på börsen så har hennes ficka växt från 36 miljarder dollar till 60 miljarder dollar.

/
/
/
/