Barn intensivvårdas fick i sig frätande vätska lekplats

- 07/12/2020, 19:20 -
En 1,5 år gammal pojke intensivvårdas efter att ha fått i sig ett okänt ämne på en lekplats.

En 1,5 år gammal pojke intensivvårdas efter att ha fått i sig ett okänt ämne på en lekplats.

Bildkälla: Pexels & Jessica Gow/TT.

Under gårdagen skedde alla föräldrars mardröm – en ett och halvt år gammal pojke fick i sig, vad som misstänks vara, frätande vätska. "När barn ska leka i parken tänker man ju inte att man ska behöva sanera den först", säger en vän till mamman.

I söndags befann sig Linnéa Andersson och en hennes vän med sina barn på en lekplats i Västerås. Den ett och ett halvt år gamla sonen till Linnéas vän sprang iväg för att leka och men kom sedan tillbaka panikslagen. 

Enligt Linnéa grät pojken något enormt och hade röd tunga, vilket gjorde att mammorna misstänkte att han bitit sig, skriver VLT. 

Men det visade sig vara betydligt värre än så. 

"Skinnflådd i munnen"

När Linnéa och pojkens mamma började undersöka pojken i munnen med mobilernas ficklampor upptäckte de att något var fel. 

– Det bubblade upp massa saliv och han stod och krafsade sig i munnen. Sedan kom det fram något som såg ut som små pappersbitar, så vi tänkte att han kanske hade fått i sig något papper eller så, berättar Linnéa för VLT. 

Det visade sig i själva verket vara så att pojken började bli "skinnflådd" i munnen, av det frätande ämnet han fått i sig. 

Genrebild. Bildkälla: Daniel Reinhardt/TT.

Petflaska hittad på lekplatsen 

Under söndagskvällen skrev polisen en händelserapport och kommer även undersöka en petflaska, med ett okänt innehåll, som ska ha hittats på lekplatsen efter incidenten. 

Linnéa och pojkens mamma misstänker att pojken fått i sig ett farligt ämne ur den påträffade petflaskan.

– Det kunde lika gärna ha varit min dotter. När barn ska leka i parken tänker man ju inte att man ska behöva sanera den först, säger Linnéa till VLT.

Intensivvårdas på Astrid Lindgrens barnsjukhus

Pojken hämtades av ambulans och lades in på sjukhus i Västerås. I dagsläget intensivvårdas barnet på Astrid Lindgrens barnsjukhus, nedsövd och med respirator

Hans tillstånd beskrivs som stabilt, skriver VLT

Bildkälla: Henrik Montgomery/TT.